Familia Raisei, fata ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni cere daune de 6 milioane de euro. Cine va plăti?

Claudiu Iulian, tatăl Raisei, fetița accidentată mortal pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei de o mașină de poliție, se pregătește să ceară prin avocat daune de 6 milioane de euro.

20 ian. 2022, 21:06
Familia Raisei, fata ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni cere daune de 6 milioane de euro. Cine va plăti?
Familia Raisei, fata ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni cere daune de 6 milioane de euro

Familia Raisei, fata ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni cere daune de 6 milioane de euro. „Durerea nu poate fi exprimată în cuvinte și nici în bani, dar cei vinovați trebuie să plătească”, a declarat Claudiu Iulian, tatăl Raisei.

Familia Raisei, fata ucisă de un poliţist pe trecerea de pietoni cere daune de 6 milioane de euro

Adrian Cuculis, reprezentantul legal al familiei Raisei, pregătește dosarul în justiție pentru ca părinții să primească despăgubiri morale pentur pierderea suferită. „Despăgubirile cerute de către familie se ridică undeva la 6 milioane de euro pentru familia Raisei și la un milion de euro pentru familia fetei accidentate pe trecerea de pietoni. Trebuie menționat faptul că se solicită răspunderea mai multor instituții printre care și Administrația Străzilor alături de asiguratorul RCA și Poliția Română, toți care vor plăti în solidar daunele stabilită de către instanța de judecată în urma condamnării”, a declarat Adrian Cuculis pentru Click!.

Dezvăluire şocantă în dosarul poliţistului care a ucis-o pe Raisa şi a accidentat-o pe prietena ei. De ce nu a fost audiat agentul până acum

„Probabil că mulți au întrebat de unde a fost stabilit această sumă de 6 milioane de euro și nu mai mult sau mai puțin. În realitate suma este stabilită la pragul maxim al din legea RCA a răspunderii civile obligatorii, unde pragul pentru deces sau alte vătămări corporale este de maximum 6 milioane de euro sau mai bine spus 6 milioane și câțiva euro. Suma a fost solicitată în scopul de a da un exemplu social pentru a putea veni în reparație morală față de cele petrecute. În plus avem în vedere justa despăgubire a familiei care și-a pierdut copilul de 11 ani în niște condiții îngrozitoare cat și oprobriul public dar și personal al familiei față de fapta săvârșită de către polițistul care a provocat accidentul mortal, care a proptit cu piciorul corpul fetiței”, a explicat Adrian Cuculis.

Noi detalii din dosarul poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa. Ce făcea agentul la volan

Pe 13 decembrie, la ora 13:30, Raisa și Marina, două fetițe de 11 ani, colege de clasă, au fost lovite pe o trecere de pietoni de pe Strada Laminorului de o mașină de poliție condusă cu peste 80 de km la oră de către un agent de la Secția 5. În urma tragicului eveniment rutier, Raisa a murit, iar colega sa a fost grav rănită. Agentul Constantin Popescu nu era în misiune, iar șefii săi nu au putut justifica de ce acesta circula cu viteză. Mașina avea semnalele luminoase pornite, dar nu și pe cele acustice.