Familia Regală a României, mesaj de condoleanţe după moartea Prinţului Philip

Familia Regală a României a reacţionat la vestea morţii Prinţului Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort au mărturisit că au aflat cu "nespusă tristeţe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg".

09 apr. 2021, 14:51
Familia Regală a României, mesaj de condoleanţe după moartea Prinţului Philip

Familia Regală a României a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook după ce a murit Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Mesajul Familiei Regale a României după ce Prinţul Philip a murit

„Ducele de Edinburg, In Memoriam

Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.
Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor”, este mesajul publicat de Familia Regală a României.

Citeşte şi: Doliu la Palatul Buckingham! Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a murit la 99 de ani

Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la vârsta de 99 de ani,  a anunţat vineri Palatul Buckingham, conform Reuters.

Prințul Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei. El este soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Legăturile de rudenie dintre Familia Regală a României şi cea a Marii Britanii

Potrivit istoricilor, există legături strânse de sânge între Familia Regală din România şi cea din Marea Britanie. Regele Mihai, care a trecut în nefiinţă în 5 decembrie 2017, era văr de gradul al treilea cu Regina Elisabeta a II- a Marii Britanii. Cei doi monarhi s-au afişat împreună în public ori de câte ori au avut ocazia.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cel mai cunoscut monarh contemporan care se înrudește cu Regele Mihai. La sărbătorirea a 60 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, Regele Mihai a fost invitat de onoare şi, în semn de respect, la poza de grup a fost aşezat chiar lângă Regină.

Totul a început în urmă cu peste 150 de ani, în timpul domniei Reginei Victoria a Marii Britanii. Unul dintre fiii acesteia, prinţul Alfred, se căsătoreşte cu unica fiică a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, Maria Aleksandrovna Romanova. Din această căsătorie rezultă cinci copii printre care şi Maria. Nimeni alta decât cea care avea să devină Regina a României după căsătoria cu Regele Ferdinand I în 1892.

Citeşte şi: Avertismentul specialiştilor. România, la un pas de a pierde gazele din Marea Neagră!


loading...
Partenerii noștri