Familia regală, fidelă lucrurilor vechi. Regele Mihai poartă haine de acum 70 de ani

Familia regală este fidelă lucrurilor pe care istoria şi-a pus amprenta. Principele Radu a dezvăluit pentru România TV că Regele Mihai poartă haine mai vechi de 70 de ani. Mai mult, prinţesa moştenitoare păstrează la capul patului un document de suflet: o rugăciune dactilografiată de rege.

02 mart. 2013, 10:51
Familia regală, fidelă lucrurilor vechi. Regele Mihai poartă haine de acum 70 de ani

Principele Radu a mărturisit la România TV că regele Mihai preferă să poarte haine pe care le are din tinereţe, decât să cumpere îmbrăcăminte nouă. „Regele nu cheltuieşte pentru el. Are acelaşi palton din 1941, făcut de un croitor din Bucureşti, chiar scrie pe etichetă, în spate la gaică, poartă aceeaşi pantofi din anii ’50, cărora le-a schimbat doar tălpile şi poartă acelaşi ceas la mână din 1941, de când mama lui i-a făcut cadou un ceas. N-a schimbat niciodată ceea ce putea rămâne permanent„, a spus principele Radu.

De asemenea, şi prinţesa moştenitoare ţine la lucrurile de suflet, pe care le păstrează din copilărie. „În dormitor, principesa îşi ţine o hârtie pe care regele a bătut la maşină Tatăl Nostru, în româneşte, şi i l-a dat când avea 4-5 ani„, a mai declarat el.

Principele Radu spune că şi Regina Marii Britanii urăşte lucrurile noi şi ţine în birou lucruri pe care le are de când era copil, printre care şi o ramă primită de la tatăl ei.