Familia romă expulzată din Franţa a fost agresată în Kosovo

Leonarda Dibrani, adolescenta de etnie romă expulzată din Franţa către Kosovo, a fost agresată împreună cu familia, duminică după-amiază, de persoane necunoscute la Mitroviţa, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

RomaniaTV.net
20 oct. 2013, 18:14
Familia romă expulzată din Franţa a fost agresată în Kosovo

„Familia Dibrani se plimba în Mitroviţa cu copiii când au fost agresaţi de persoane necunoscute”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei, sub acoperirea anonimatului.

Mama tinerei, Xhemaili, în vârstă de 41 de ani, „a fost lovită şi este spitalizată, în timp ce copiii, traumatizaţi, se află într-un comisariat de poliţie”, a adăugat sursa citată.

Tatăl, Resat Dibrani, în vârstă de 47 de ani, se află la spitalul din Kosovska Mitroviţa lângă soţia sa, a precizat sursa, citată de Mediafax.

„Aceasta demonstrează că Dibrani nu sunt în siguranţă aici”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei care a cerut să i se respecte anonimatul.

Preşedintele francez François Hollande i-a oferit tinerei Leonarda Dibrani posibilitatea de a se întoarce în Franţa singură, pentru a-şi continua studiile. Ea a respins această ofertă, asigurând că nu vrea să se întoarcă în Franţa fără familia sa.