Familia sinucigaşului cu probleme psihice, plângere penală împotriva mascaţilor

Trupul tânărului de 35 de ani, cu probleme psihice, care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de la etajul 6, a fost dus la INML pentru efectuarea necropsiei. Familia acuză poliţiştii pentru gestul extrem al bărbatului și vrea să depună plângere penală. Mătuşa tânărului a declarat, pentru România TV, că a vorbit cu acesta şi că nu avea gânduri suicidare.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 10:21
Familia sinucigaşului cu probleme psihice, plângere penală împotriva mascaţilor

În plus, rudele bărbatului dau vina și pe medicii de la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, care l-ar fi externat cu forța deoarce nu mai aveau locuri în spital.

Aurel Moldovan, avocatul familiei bărbatului, și mătușa acestuia cer dreptate în acest caz. Ambii sunt de părere că nimeni nu avea dreptul să îi ia viața tânărului. 

Acest copil sigur nu şi-a dorit niciodată să moară, nu a avut intenţia să-şi ia viaţa, considerăm că s-a făcut un abuă, că organele care au intervenit nu şi-au făcut datoria. Suntem distruşi şi oripilaţi, nu ştim ce vom face de-acum încolo. Încercăm să aflăm adevărul, acest copil nu şi-a dorit nicio clipă să-şi ia viaţa. Suntem de acord că oamenii au fost tulburaţi, trebuia să i se acorde ajutorul, să fie investigat, să i se facă tratament. Nimeni nu are voie să-i ia viaţa unui om. Toate intervenţiile au fost in defavoarea lui, considerăm că este o crimă„, a declarat mătuşa bărbatului sinucigaş.

Vezi şi Imagini exclusive cu descinderea mascaţilor la bărbatul cu probleme psihice care s-a aruncat de la etaj, în sectorul trei al Capitalei

Femeia acuză şi spitalul de psihiatrie că nu l-a ţinut internat, pe motiv că mai are locuri. În plus, tânărul a fost pasat de la un spital la altul.

A fost internat la spitalul Sfântul Pantelimon. Doctoriţa Zaharia a sunat-o pe mama băiatului să se ducă să-l ridice. Ea era în stare de şoc. L-au dus la Obregia, dar de aici l-au reîntors la Sfântul Pantelimon. Ne-au chemat să-l ridicăm, le-am zis medicilor că nu se simte bine. Asistenţii ne-au adus reţeta, m-am dus şi i-am cumpărat reţeta. Poliţiştii nu l-au mai supravegheat, pentru că el deja fusese la Obregia şi nu mai avea nevoie de intervenţia Poliţiei. El, însă, se simţea în continuare foarte rău, nu a vrut să părăsească spitalul, pentru că nu era vindecat. La spital, nu au vrut să-i mai dea niciun tratament, ziceau că nu are nimic şi dacă nu părăseşte spitalul, îl scot ei afară. Copilul avea nevoie de îngrijire medicală, a fost aruncat din spital, mama nu a dat nicio semnatură„, a declarat mătuşa bărbatului pentru România TV.

Aurel Moldovan, avocatul familiei bărbatului, spune că a fost vorba despre o intervenţie neprofesională, executată de tineri care nu au fost bine instruiţi. Avocatul este de părere că, dacă poliţiştii ar fi acţionat corect, bărbatul nu s-ar fi sinucis.