Familia unei paciente moarte în Spitalul Constanţa face acuzații grave: Au lăsat-o ore bune fără apă, îi aruncau mâncarea pe jos, apoi i-o puneau în faţă

Familia unei paciente decedate în Spitalul Constanţa face acuzaţii grave la adresa angajaţilor unităţii medicale şi a depus plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Oamenii spun că pacienta a fost lăsată să zacă în salon fără ca cineva să-i dea măcar apă, a fost umilită de infiermiere și chiar legată de pat. Mai mult, s-ar fi infectat cu noul coronavirus în spital. 

18 mart. 2021, 10:59
Familia unei paciente moarte în Spitalul Constanţa face acuzații grave: Au lăsat-o ore bune fără apă, îi aruncau mâncarea pe jos, apoi i-o puneau în faţă

Paula Tudor, în vârstă de 53 de ani, din Năvodari, a murit la două săptămâni după ce a fost internată la Spitalul Județean din Constanța, în urma unui atac vascular cerebral. Familia femeii face acuzaţii grave şi reclamă tratamentul înjositor al angajaţilor spitalului aplicat pacientei.

 

„Stătea cu orele neschimbată, fără apă. I-au aruncat mâncarea pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”

„Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete. Şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă”, a povestit fiica pacientei decedat la Spitalul din Constanţa, citată de Digi 24.

Revoltată de felul în care este tratată mama sa, tânăra a înregistrat mai multe convorbiri telefonice purtate cu aceasta în momentul în care era internată în spital.

„Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă”, spune pacienta în înregistrare.

Mai mult, rudele pacientei susţin că „domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violenţă, echimoze pe faţă, pe mâini şi pe picioare, dar şi urme de legare la mâini”.

Managerul spitalului spune că nu ştie dacă pacienta a fost sau nu legată de pat, dar susţine că în unele cazuri această practică este salvatoare pentru pacienţi.

„Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei”, spune Tiberiu Tofolean, manager al Spitalului Județean din Constanța.

Citeşte şi: Caz șocant la Constanța! Un pacient suspect de COVID s-a sinucis. S-a aruncat de la etajul cinci al spitalului

Managerul spitalului din Constanţa are scuză şi pentru infectarea pacientei cu coronavirus în spital. „Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. Este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm”, spune Tiberiu Tofolean, manager al Spitalului Județean din Constanța.

Citeşte şi: Pacientă bolnavă de covid, tratată de medici şi după moarte la Spitalul din Arad. Explicaţia halucinantă a managerului