Familia unei regizoare din România, blocată în casă cu cadavrul bunicii infectate cu COVID. Mărturii cutremurătoare

Un nou caz dramatic din cauza pandemiei, dar și a dezorganizării. Regizoarea Crista Bilciu stă cu bunica sa moartă în casă, infectată cu COVID, iar autoritățile fac ping-pong de la unele la altele. Femeia spune că și părinții ei sunt cel mai probabil infectați cu SARS-COV2, au simptome, însă nimeni nu vine să îi testeze.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 11:52
Familia unei regizoare din România, blocată în casă cu cadavrul bunicii infectate cu COVID. Mărturii cutremurătoare

Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica, nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut„, a scris regizoarea Crista Bilciu, pe Facebook.

Ulterior, după ce cazul a devenit public, Crista a completat: „M-a contactat prefectul județului Mureş şi şeful DSP Mureş. Cred că se rezolvă”.


loading...