Familia unui deputat decedat de COVID a dat în judecată Spitalul Militar. Cere daune de 1 milion de euro după ce parlamentarul s-a infectat cu 4 bacterii nosocomiale

Familia unui deputat PSD care a murit la vârsta de 49 de ani, din cauza Covid, cere un milion de euro daune Spitalului Militar. Rudele deputatului PSD susține că acesta a ajuns să se infecteze cu patru bacterii nosocomiale în spital.

20 mart. 2023, 12:05
Familia unui deputat decedat de COVID a dat în judecată Spitalul Militar. Cere daune de 1 milion de euro după ce parlamentarul s-a infectat cu 4 bacterii nosocomiale

Deputatul PSD Sebastian Radu s-a infectat cu nou coronavirus, iar pe 14 noiembrie 2020, a fost transferat de la Spitalul Județean Buzău la Spitalul de Urgență Militar central București cu diagnosticul COVID. Boala avansase, având nevoie de oxigen suplimentar. Doar că pe perioada cât a fost internat, deputatul Sebastian Radu s-a ales cu infecții nosocomiale contractate în spitalul românesc. Pentru că starea de sănătate s-a agravat, deputatul de 49 de ani a fost transferat într-un spital din Germania, unde a decedat pe 9 decembrie 2020.

Citește și: Pfizer nu cedează! Gigantul a fost de acord să revizuiască contractul UE privind vaccinul anti-COVID, dar cere plata dozelor care nu vor fi fabricate niciodată

Într-un proces aflat pe rol la Judecătoria Sectorului 1 București, Diana Paula Radu și cei doi copii ai parlamentarului PSD Sebastian Radu solicită despăgubiri 1.000.000 de euro daune și 40.000 de euro reprezentând cheltuielile cu transferul pacientului în Germania, unde Sebastian Radu a ajuns în septicemie, scrie Libertatea.

”Poate vom crea un precedent care să trezească sistemul de sănătate românesc. Poate așa nu o să mai moară nimeni”, a spus soția parlamentarului.

Citește și: Dana Budeanu, o nouă analiză controversată după „teroarea COVID”: „Aproape nimeni nu i-a crezut. Felicitări tuturor românilor!” | EXCLUSIV (VIDEO)

Documentele arată că Spitalul Militar a ascuns familiei parlamentarului, dar și medicilor din Germania faptul că pacientul dezvoltase infecții nosocomiale, în cazul lui Sebastian Radu fiind vorba de 4 bacterii multirezistente la tratament.

Instanța a solicitat reprezentanților Spitalului Militar să prezinte informații privind raportările infecțiilor nosocomiale în Registrul electronic unic de monitorizare a acestora, dar și documente care să arate cum și cu ce a fost făcută dezinfecția salonului/rezervei după ce pacientul a fost externat și transferat în Germania.

Trei medici de la Spitalul Militar vor fi audiați. Este vorba despre Dan Corneci, Bogdan Cârciumaru și Alexandru Păduraru.. Judecătorii au mai admis și efectuarea unei expertize medico-legale.