Familie cu OPT copii acuză că a fost păcălită de un cântăreţ care s-a oferit să-i ajute. Bărbatul acuzat de escrocherie neagă

O familie cu opt copii îl acuză pe Andrei Columb, un cântăreț de pe youtube, că a strâns bani făcând show pe internet într-o campanie de ajutorarea a lor, dispărând apoi cu sumele donate. Familia Găman trăiește într-o locuință improvizată în fosta cazarmă din cartierul bucureștean Străulești. România TV a vorbit cu ambele părți implicate în scandal. Cazul a fost dezvăluit de Libertatea.ro. 

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 08:13
Familie cu OPT copii acuză că a fost păcălită de un cântăreţ care s-a oferit să-i ajute. Bărbatul acuzat de escrocherie neagă

Profitând de starea de urgentă un interlop vedetă a escrocat o familie cu opt copii, care locuieste într-o unitate militară părăsită de la marginea Bucurestiului. Andrei Columb, un cântăret de pe internet, care se autocaracterizează drept interlop, a apărut la usa familiei, însotit de două angajate din sectorul 2 de la Protectia Copilului. Interlopul spunea ca va ajuta cu alimente si haine, insa a pus la dispozitie si un cont unde oamenii sa doneze bani.

Un barbat din Germania a donat 200 de euro, insa cand a contactat familia, a aflat ca acesti bani nu au ajuns la ei. Interlopul a mers câteva zile la rând, la începutul lunii aprilie, acasă la familie cu pretextul de a strânge donatii pentru familie si să le găsească o casă. A venit si cu două angajate de la Sector 2, care au adus câteva pachete alimentare si au pus mai multe întrebări – câti copii au, de ce au nevoie, de cât timp stau în cazarmă – ca si cum ar face o anchetă socială. Interlopul a facut poze si s-a filmat cu familia, a postat totul pe Facebook, după care a spus că cine vrea să ajute să lase comentarii la postările sale si el îi va contacta. Numai că familia cu opt copii n-a primit nici un ban de la acesta. 

„Eu l-am văzut acum vreo trei săptămâni pe om că ajută familii. Și cum e cu criza asta de nu am mai muncit, i-am dat un mesaj: „Andrei, zic, am și eu 8 copii și stau într-o fostă cazarmă a armatei.” I-am dat și adresa, tot. Zice: „Da, o să ajungem și la dumneavoastră!”. A venit cu vreo 4 persoane, adică fete și vreo 3 băieți. Cu niște supă… mă rog, ce-au adus ei atunci, în prima zi. A doua zi a venit, a făcut un „live” din casă. „E casa voastră?” „Nu, zic, e a instituției, a Armatei, și o să ne dea afară luna viitoare. Au zis să mai stăm, că în timp de iarnă nu se fac evacuări”. A mai făcut un live și a spus: „Familia are 8 copii, trebuie să fie evacuată, ajutați-o cu ce puteți! Cine vrea s-o ajute să mă sune pe mine în privat.” În noaptea respectivă au intrat vreo 10 familii cu număr din afară, din Germania, Spania, care mă sunau pe numărul meu, că eu le-am dat numărul în direct, că el m-a pus. Sunau telefoanele, răspundeam…”Dă-mi-l pe Columb!” El dădea pe interfon telefonul. Și spuneau: „Domnule, sun din Germania. Mi-e milă de copii, vreau să trimit 500 de euro, vreau să trimit 200…” Alții dădeau comentarii: „Fă-le la familie un cont, să putem să donăm!” „Andrei, zic, toată lumea mă sună! Hai cu mine, zic, să facem un cont, că cine vrea să doneze donează-n el să mă ajute! Ori să mă mut cu chirie, ori să-mi iau casă!”, a declarat mama copiilor la România TV.

Femeia spune că nu ştie câţi bani s-au strâns.

„N-avem nicio dovadă câți bani s-au strâns, că el mie nu mi-a dat nimic! El îmi spune așa: „Bre, nu te interesează pe matale contul! Deja eu am contul făcut, se ocupă o fată de cazul matale! Ce bani se strâng noi venim să-ți luăm alimente și tot ce ai nevoie!” „Bine, Andrei!”  Zice: „Ioana, să arunci cartela, să nu te mai sune oamenii!”. „Să nu le mai răspunzi! Cine vrea să te ajute să ia contact cu mine în privat!” Au sărit niște doamne-n direct la ora 10 jumate, la ultimul live, care au spus: „Andrei, nu vreau să apar la publicitate, sunt o persoană, vreau să vin la doamna să-i iau de la pamperși la copil până la șervețele, că am văzut că are copil mic!”. N-a venit! Deci eu ce să cred acum din toate astea? Dacă eu n-am primit nimic și toată lumea m-a contactat că vine și m-ajută?! Și-acum mă învinovățește pe mine că am vrut bani! Nu!”, a continuat femeia.

Bărbatul acuzat de escrocherie are o altă versiune.

„Familia cu 8 copii a refuzat o casă și de fapt ei voiau să facă bani de pe… voiau să profite că au 8 copii și să facă bani! Ei n-au vrut casă! Și atunci eu m-am supărat și am dat casa altor persoane, care într-adevăr dormeau pe străzi și aveau urgentă nevoie de o casă! Și ei s-au supărat că le-am dat casa celorlalți! Păi n-au beneficiat de bani pentru că ei n-aveau cont când am venit eu la ei și eu nu am primit nimic de la nimeni! Din banii mei le-am dus! Și le-am luat alimente mereu! M-am dus de câteva ori la ei! Le-am făcut live-uri mereu! Am încercat să-i ajut! Am pus lume să vină acolo, să aducă alimente! Nu le-ar fi rușine așa un pic să….nu le e frică de Dumnezeu că-i bate Dumnezeu să scrie prostii despre mine?! Este o femeie care nu are rușine, este o femeie care bagă lumea în toate porcăriile…O s-o bată Dumnezeu, că eu nu accept să-i spun! Nu vreau să mă iau de ea, n-am nimic cu ea, să fie sănătoasă! „, spune bărbatul.

În una dintre vizite, Andrei Columb a fost însoțit de două angajate de la Protecția Copilului din sectorul 2. Contactat de România TV, viceprimarul sectorului 2 DAN CRISTIAN POPESCU, spune că în acest moment se face o anchetă.