Familie din Botoşani, la un pas de moarte după ce a mâncat salată

Trei membrii ai unei familii din Botoșani au ajuns în stare gravă la spital după ce au pus, din greşeală, lăcrămioare în loc de leurdă, în salată.

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 13:14
Familie din Botoşani, la un pas de moarte după ce a mâncat salată

Pentru că se simţea rău după ce au mâncat din salată, un bărbat din Botoşani a sunat la 112 şi a cerut ajutorul medicilor. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) l-a preluat pe bărbat, dar pe soţia şi pe fiica lui şi i-a transportat la Urgenţe.

„Pacienţii acuzau ameţeli, greaţă şi stare de vomă. Au fost stabilizaţi în serviciul nostru, după care au fost direcţionaţi către secţia de Infecţioase, pentru internare şi supraveghere medicală de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.
Potrivit medicilor, consumul unor cantități mici de frunze de lăcrămioare nu creează efecte adverse, însă în cazul unei salate, cantitatea de frunze consumate se mărește considerabil, având consecințe diverse, precum amețeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale, incetinirea bătăilor  inimii.

Medicii din cadrul UPU spun că odată cu sosirea primăverii, astfel de cazuri ajung la Urgenţe mai des, multe persoane confundând unele plante toxice cu cele comestibile. Ficusul, glicina, lăcrămioara, crizantema, sau narcisa sunt printre plantele cele mai toxice care pot cauza probleme persoanelor care le mănâncă sau le ating seva, potrivit monitorulbt.ro.