Familii din Rusia sună disperate la linia telefonică înfiinţată de Ucraina ca să își caute soldații: „Aveți vreo informație despre soțul meu?”

Deşi Vladimir Putin vrea să evite ca poporus rus să afle ororile pe care armata sa le face în Ucraina, mulţi ruşi au aflat deja despre acestea. Rudele militarilor ruşi trimişi să invadeze Ucraina sună disperate la linia telefonică înfiinţată de autorităţile ucrainene pentru a afla informaţii despre cei dragi.

08 mart. 2022, 12:29

„Scuzați-mă că vă deranjez, vă sun pentru fratele meu” / „Aveți vreo informație despre soțul meu?” / „Acesta este locul unde puteți afla dacă o persoană este în viață?”.  Sunt fragmente din înregistrări audio făcute la o linie telefonică de urgență administrată de guvernul ucrainean. Mame și tați, soții, frați, toţi cu voci tremurânde, caută disperaţi informaţii, încearcă să dea de urma celor dragi trimişi de Vladimir Putin să invadeze Ucraina, potrivit CNN.

Înregistrările indică faptul că mulți soldați ruși păreau să nu fi știut care erau planurile Kremlinului sau motivul dislocării în Ucraina.

Citeşte şi: VIDEO Momentul în care o dronă Bayraktar TB-2 a Ucrainei loveşte un convoi militar rus

O femei din Rusia, vorbind printre lacrimi, întreabă disperată despre soțul ei:

Operator: Când te-a contactat ultima dată?
Apelant: Pe 23 februarie, când a trecut granița.
Operator: Ți-a spus unde se duce?
Apelant: A spus că merge către Kiev.
Operator: A spus de ce?
Apelant: Nu a spus nimic altceva, nu.

Linia de urgență, numită „Întoarceți-vă din Ucraina în viață”, a fost înființată de Ministerul de Interne ucrainean, care a recunoscut că inițiativa este atât un instrument umanitar, cât și un instrument de propagandă.

Citeşte şi: Zelenski face compromisuri pentru încetarea conflictului: Ucraina nu mai vrea în NATO și e pregătită să negocieze cu Rusia despre Donbas