Familiile tinerilor uciși de șoferul drogat la 2 Mai se tem de mușamalizarea cazului: „Avem exemple că s-a mai întâmplat asta”

Unchiul lui Sebastian, băiatul de 21 de ani decedat în accidentul din 2 Mai, și-a exprimat speranța că șoferul drogat care a provocat masacrul va plăti potrivit legii și că pedepsiți vor fi și polițiștii care l-au oprit anterior în trafic, dacă se va dovedi că aceștia și-au neglijat atribuțiile de serviciu. De asemenea, unchiul tânărului decedat mai speră că din toată această tragedie tinerii să învețe o lecție și să fie prevăzători și atenți la oamenii din jurul lor.

22 aug. 2023, 08:36
Familiile tinerilor uciși de șoferul drogat la 2 Mai se tem de mușamalizarea cazului: „Avem exemple că s-a mai întâmplat asta”

Mihai Drăgan, unchiul lui Sebastian, a mai susținut că familiile îndurerate țin să facă declarații publice tocmai pentru ca acest caz să nu fie mușamalizat: „avem exemple că s-a mai întâmplat lucrul ăsta în trecut și nu putem să nu ne punem semne de întrebare”, a precizat bărbatul, pentru B1 TV.

Familiile tinerilor uciși pe litoral de puștiul drogat rămân vigilenți și pun presiune publică pe instituțiile abilitate să ia măsuri ferme.

„Nu vreau să fac speculații sau să ne aruncăm în afirmații, că cel mai important e ce vor releva cele două anchete. Nu e ușor pentru niciunul dintre noi, nici pentru tatăl lui Sebi, nici pentru tatăl Robertei, nici pentru mine nu e simplu să intrăm în direct să spunem povestea asta. E ultimul lucru pe care ni-l dorim și pe care am vrea să-l facem acum, dar îl facem din două motive: vrem ca cât mai multă lume, cât mai mulți tineri să afle povestea asta și să se gândească de două ori în momentul în care vor fi în situația acestui individ.

2. nu vrem să se gândească vreodată cineva că un astfel de caz ar putea fi mușamalizat sau mai știu eu ce. Nici măcar să nu-i treacă cuiva ideea asta prin cap și cred că cu atenția publicului, și cu ajutorul dvs, și cu presiunea publică acest lucru nu se poate întâmpla. Din păcate, avem exemple că s-a mai întâmplat lucrul ăsta în trecut și nu putem să nu ne punem semne de întrebare. Eu am încredere acum că dl ministru Predoiu o să urmărească personal derularea acestui caz și că se va face lumină”, a continuat Mihai Drăgan.

Familiile victimelor de la 2 Mai: „E îngrozitor atâta durere cât am văzut și cât am trăit”

Întrebat care e mesajul său către autorități, unchiul lui Sebastian a răspuns: „Cred că în primul rând vinovat e faptul că în țara asta creștem oameni care n-au niciun pic de respect pentru niciunul dintre semenii din jur, care cred că li se cuvine totul, care primesc tot de-a gata și ajung în astfel de situații. Că e vorba de consum de droguri, alcool, substanțele sunt niște instrumente, e vorba de ce ești tu predispus să faci în momentele astea și oamenii ăștia n-au ce căuta printre noi în libertate”.

„Sper ca exemplul pe care-l va oferi acest caz cu finalitatea lui îi va face pe unii să renunțe la astfel de practici pentru că e un lucru îngrozitor. Sunt familii distruse, vieți distruse… Eu trăiesc în ultimele zile niște momente de groază, efectiv de groază alături de toată familia mea. E îngrozitor atâta durere cât am văzut și cât am trăit. Sper ca lucrurile să se schimbe într-un final, de asta spunem povestea”, a mai afirmat Mihai Drăgan, pentru B1 TV.