Fane Spoitoru va fi condus sâmbătă pe ultimul drum. El va fi înmormântat la cimitirul Belu, lângă Sergiu Nicolaescu

Fane Spoitoru va fi condus astăzi pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi luat de la Cernica şi dus la Cimitirul Belu, acolo unde va avea loc înmormântarea.

16 apr. 2016, 07:27
Fane Spoitoru va fi condus sâmbătă pe ultimul drum. El va fi înmormântat la cimitirul Belu, lângă Sergiu Nicolaescu

UPDATE Traficul din Bucureşti a fost blocat pentru o scurtă perioadă de timp pentru a face loc cortegiului funerar. De asemenea, au fost luate şi măsuri speciale pentru înmormântarea la care participă mii de oameni, astfel că poliţia rutieră a însoţit convoiul pentru a nu se crea busculade în drum spre biserică şi apoi spre cimitir.

Încă de dimineaţa de la primele ore au început pregătirile pentru înmormântarea lui Fane Spoitoru. Mai multe maşini au fost încărcate cu flori şi cu coroane pentru a fi transportate la cimitirul Belu.

În cele două zile de priveghi aproximativ 1000 de persoane au venit să îşi ia rămas bun de la Fane Spoitoru. Oamenii i-au adus ca un ultim omagiu coroane de flori înalte şi de 5 metri, multe dintre acestea fiind trimise din partea interlopilor care se află în puşcărie.

La privegi, în decursul acestor 2 zile, au participat şi lăutari celebri precum Adi Minune, Florin Salam.

Potrivit tradiţiei, şi la înmormântare se aşteaptă lăutari şi cântece de jale.

Fane Spoitoru va fi înmormântat la cimitirul Belu, foarte aproape de cavoul regizorului Sergiu Nicolaescu deoarece acolo are familia Ion Titişor, adevăratul nume al lui Fane Spoitoru, locul de veci. Acest loc se află în imediata apropiere a parcelei Eroilor Francezi căzuţi la Bucureşti. Tot aici sunt înmormântaţi foarte mulţi eroi de război, generali, dar şi oameni de stat.