Fanii Argentinei, în delir pe străzile din Buenos Aires după câştigarea titlului mondial la CM din Qatar. VIDEO

Argentina a învins selecţionata Franţei la CM din Qatar obţinând astfel al treilea titlu mondial din istorie. S-a mai impus în 1978, după o finală câştigată în faţa Olandei, şi în 1986, cu Maradona “motorul” echipei.

18 dec. 2022, 21:37

A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-3 după reprizele de prelungire și 4-2 pentru „pume” la loviturile de departajare. Acasă, de la Buenos Aires, argentinienii au luat cu asalt oraşul. Primul titlu mondial din cariera lui Leo Messi a declanșat o sărbătoare uriaşă pe străzile capitalei argentiniene.

Citeste si Lionel Messi a primit trofeul Campionatului Mondial îmbrăcat într-o haină tradițională din Qatar

Zeci de mii de fani îmbrăcați în alb-albastru au urmărit finala în Piața Republicii din capitala Buenos Aires. Argentinienii au avut parte de un tăvălug de emoţii şi trăiri la loviturile de departajare. „Parada” lui Martinez în fața lui Kingsley Coman și golul izbăvitor, înscris de Montiel, au declanșat sărbătoarea.

Un oraş cu o populație de peste 15 milioane de locuitori a fost paralizat. O paradă a fost pornită ad-hoc și salută de mii de persoane, de la geamuri și balcoane.

Citeste si Volodimir Zelenski, refuzat de FIFA. Preşedintele Ucrainei voia să transmită un mesaj înaintea finalei CM 2022