Fanii lui Chelsea au fost atenţionaţi să nu mai scandeze numele patronului Roman Abramovici, după ce acesta a fost sancţionat de guvernul britanic

Sancţiunile care lovesc clubul englez de fotbal Chelsea Londra şi pe proprietarul acestuia, miliardarul rus Roman Abramovici, sunt capul de afiş al publicaţiilor britanice de vineri.

11 mart. 2022, 21:33
Fanii lui Chelsea au fost atenţionaţi să nu mai scandeze numele patronului Roman Abramovici, după ce acesta a fost sancţionat de guvernul britanic

Ministrul tehnologiei, Chris Philp, a declarat că fanii trebuie să îşi amintească faptul că Abramovici are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, al cărui regim a comis „acte barbare” în Ucraina.

„Înţeleg de ce fanii lui Chelsea au o anumită afecţiune pentru el, dar atunci când regimul cu care este asociat comite atrocităţi, acest lucru este mai important decât fotbalul”, a declarat el la programul Today, de la BBC Radio Four.

„Aşa că i-aş ruga să se gândească foarte bine înainte de a face asta din nou, pentru că actele barbare ale regimului Putin, pe care Abramovici l-a susţinut, sunt mult mai importante decât fotbalul”.

Toate bunurile miliardarului rus au fost îngheţate, începând cu clubul Chelsea, a cărui vânzare, între alte consecinţe, a fost suspendată. „Chelsea a lui Abramovici lovită de sancţiuni”, scria sobru The Independent, în timp ce pentru Guardian, acest episod marchează „sfârşitul erei Abramovici la Chelsea”.

Citeşte şi: Mircea Lucescu, prima reacţie despre cele 5 milioane USD blocate în băncile din Ucraina. Unde sunt, de fapt, banii

„Sponsorii o părăsesc pe Chelsea, rivalii privesc la jucătorii săi şi teama se instalează în rândul salariaţilor clubului”, a descris Daily Express.

Pentru Daily Mirror, „Abramovici profită de decenii de relaţia cu Putin, iar compania sa siderurgică poate ajuta la construirea de tancuri care ucid copii ucraineni”.

The Times avertizează că „Chelsea ar putea intra în faliment”, reamintind că vânzarea biletelor a fost interzisă, transferurile suspendate, în timp ce sponsorul principal al clubului, operatorul telefonic Three, a suspendat finanţarea clubului.

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.

Abramovici a anunţat săptămâna trecută că scoate la vânzare clubul londonez, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea lui Chelsea este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.

Citeşte şi: Maria Sharapova, alături de victimele războiului din Ucraina. Gest impresionat al rusoaicei