Fanii Petrolului au ieşit în stradă. Protest de amploare în centrul Ploieştiului FOTO

Peste 1.000 de suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au participat vineri seară în centrul municipiului Ploieşti la un miting de susţinere a acestei formaţii, în condiţiile în care conducerea clubului este cercetată în arest preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

20 feb. 2015, 20:43

Petrolul a jucat vineri seară primul meci oficial în 2015, împotriva lui FC Braşov, partida contând pentru etapa a 18-a a Ligii 1. Situaţia echipei este radical diferită faţă de acum câteva luni, clubul traversând o perioadă foarte delicată, cauzată în principal de arestarea principalilor factori de conducere. Din cauza lipsei banilor mulţi dintre jucătorii de bază au plecat în această iarnă, iar locul trei ocupat la finalul turului este tot mai greu de apărat.

Citeşte şi Liga 1 a început cu o surpriză uriaşă. „Regele”, umilit în startul returului

Chiar şi în aceste condiţii, Petrolul a reuşit să câştige meciul cu Braşovul, scor 1-0, printr-un gol marcat de Teixeira, în minutul 74. Petrolul, formaţia din provincie cu cei mai frumoşi fani, îi are pe suporteri alături în aceste momente dificile, iar peste 1.000 de fani s-au adunat vineri în centrul Ploieştiului, pentru un miting de susţinere a echipei.

Citeşte şi Petrolul, AL 7-LEA club în INSOLVENŢĂ din LIGA I. Cine joacă în CUPELE EUROPENE

Manifestanţii au scandat împotriva conducerii clubului, dar şi lozinci de susţinere a echipei, membrii galeriei cântând părţi din imnul Petrolului, pe un fundal de sunet de tobe. De asemenea, ei au afişat două bannere de dimensiuni mari pe care erau inscripţionate mesajele „Petrolul nu moare niciodată„, „Suporteri de carton, azi vi se vede adevărată faţă. Voi în fotoliu la căldură, noi cu Petrolul aici pe viaţă„.

Citeşte şi Petrolul şi-a pierdut principalul SPONSOR

Totodată, aceştia au afişat steaguri în culorile grupării, steaguri cu un cap de lup care era simbolul clubului, dar şi steaguri albe cu mesaje precum „Petrolul suntem noi„, „Uniţi pentru Petrolul” şi „Petrolul nu moare„. Octav Preda, unul dintre reprezentanţii suporterilor în relaţia cu FC Petrolul Ploieşti, a declarat că manifestarea este menită să atragă atenţia faptului că echipa are nevoie de susţinere, iar autorităţile trebuie să găsească soluţii având în vedere situaţia dificilă a acesteia.