Fanii SpongeBob sunt ŞOCAŢI! Nickelodeon a confirmat sexualitatea celebrului personaj

Nickelodeon a sugerat într-o postare pe Twitter, că personajul SpongeBob SquarePants este de fapt homosexual, dezvăluire care a venit ca suport pentru parada LGBTQ+. 

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 11:01
Fanii SpongeBob sunt ŞOCAŢI! Nickelodeon a confirmat sexualitatea celebrului personaj

Canalul de televiziune Nickelodeon a şocat fanii desenelor animate. Într-o postare publicată pe Twitter, care susţine comunitatea LGBTQ+, aceştia au dezvăluit sexualitatea unuia dintre cele mai îndrăgite personaje de animaţie. 

„Sărbătorind #Pride cu comunitatea LGBTQ+ și aliații lor în această lună și în fiecare lună”, a scris Nickelodeon pe Twitter. 

De asemenea, pe lângă SpongeBob, s-au regăsit şi alte personaje, precum Schwoz Schwartz de la „Henry Danger” și Korra de la Avatar, spin-off Legend of Korra, prezentate cu o nuanță de curcubeu.

Korra este bisexuală în timp ce actorul Michael Cohen, care îl interpretează pe Schwoz Schwartz, este transgender. Sexualitatea lui SpongeBob a fost de mult timp subiectul teoriilor fanilor, articole de la începutul anilor 2000 întrebau dacă personajul iubit este homosexual. Pentru mulți, acest lucru confirmă teoria de lungă durată a faptului că este membru al comunității LGBTQ+. Fanii au răspuns rapid la tweet, mulți lăudând canalul Nickelodeon pentru anunț.

În 2002, o serie de publicații, inclusiv The Wall Street Journal și Entertainment Weekly, au difuzat articole care se întrebau dacă personajul era homosexual. 

„Gândiţi-vă: SpongeBob trăiește într-un ananas într-un local sub-marin numit Bikini Bottom. Cel mai bun amic al său este o stea de mare roz, pe nume Patrick. Un alt prieten este un calmar, numit Squidward, care se bucură de băi cu bule și muzică clasică și vorbește precum Paul Lynde. SpongeBob și Patrick sunt ocazional văzuți de mână și se bucură de vizionarea unei emisiuni TV de supereroi numită Aventurile bărbatului sirenă și Barnacle Boy”, scria Gary Susman în Entertainment Weekly.

Cu toate acestea, atât Nickelodeon, cât și regretatul creator al seriei, Stephen Hillenburg, au negat teoriile, Hillenburg sugerând că SpongeBob nu este homosexual, ci asexual. 

„Întotdeauna mă gândesc la [personaje] ca fiind oarecum asexuale. Cred că atitudinea emisiunii este despre toleranță. Toată lumea este diferită, iar spectacolul îmbrățișează asta”, a declarat Stephen Hillenburg pentru Entertainment Weekly.