Fantoma din Enfield: Povestea unei fetiţe cu puteri paranormale

O întâmplare care i-a şocat pe britanici acum 3 decenii revine în actualitate. O casă de producţie care vrea să realizeze un film inspirat din povestea terifiantă a "fantomei din Enfield". Întâmplările de la sfârşitul anilor '70 le-au dat fiori de groază britanicilor care au urmărit cu sufletul la gură relatările despre fenomenele inexplicabile din locuinţa familiei Hodgson.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 07:44
Fantoma din Enfield: Povestea unei fetiţe cu puteri paranormale

Conform presei, în casa închiriată în Londra de Peggy Hodgson, o mamă divorţată cu patru copii, au avut loc mai multe activităţi paranormale: mobila se muta de una singură, se auzeau bubuituri în pereţi, iar jucăriile copiilor erau aruncate prin casă şi se încingeau inexplicabil, neputând fi atinse.

De vină părea să fie unul din copii, Janet Hodgson, despre care medicii spuneau că este posedată. „Înainte să mor, am orbit, am avut o hemoragie, am adormit şi am murit în scaunul de la parter, din colţul camerei”, a fost auzită fata zicând, cu o voce foarte groasă, probabil aparţinându-i unui fost proprietar al casei, decedat cu mulţi ani în urmă. Uneori, fata avea crize şi părea că levitează deasupra patului.

Zeci de poliţişti, investigatori, medici şi jurnalişti au fost martorii unora dintre evenimentele inexplicabile, unii dintre ei fiind loviţi de obiectele aruncate prin casă, iar vorbele spuse de fată au fost înregistrate.

Totuşi, nimeni nu a elucidat pe deplin misterul vechi de mai bine de 30 de ani. Acum, o casă de producţie din Londra realizează un film despre „fantoma din Enfield”, pe care vrea să-l lanseze în 2012, de Halloween.