Faptele bune au îmbogăţit-o: Vecina căreia îi aducea lapte şi pâine i-a lăsat 12 milioane de dolari

O australiancă de 95 de ani a refuzat să lase averea de milioane de dolari propriei ei familii şi i-a dat-o vecinei sale, pentru că a ajutat-o necondiţionat atunci când a avut nevoie şi îi cumpăra lapte şi pâine.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 17:04

Micile atenţii faţă de semeni pot valora uneori aur curat. Aşa s-a întâmplat şi cu o femeie din Australia, care îi făcea mici servicii vecinei ei mult mai în vârsă decât ea şi care i-a lăsat moştenire 12 milioane de dolari.

Betty Harris, o văduvă din Sydney care a murit la 95 de ani, a lăsat întreaga ei avere, 12,5 milioane de dolari, vecinei ei, Beatrice Gray. În ultimii ani ai vieţii, Betty se mişca din ce în ce mai greu şi nu avea pe nimeni care să stea cu ea, aşa că era nevoită să se descurce singură. 

A avut noroc cu vecina ei Beatrice, care o mai vizita şi o întreba dacă are nevoie de ajutor. Beatrice îi cumpăra regulat lapte şi pâine şi îi ducea gunoiul.

Înainte de a muri, Betty, care locuia într-o suburbie cosmopolită din Sydney, a dezvăluit că nu vrea să le lase rudelor sale nici măcar un cent, pentru că au ignorat-o tot timpul, ca şi cum nu ar fi existat şi că abia aşteptau ca ea să moară şi să pună mâna pe averea ei. De aceea, Betty s-a hotărât să le facă testament bunei sale vecine Beatrice şi soţului ei.

Dar buna ei vecină nu se poate bucura încă de moştenirea primită, pentru că imediat ce rudele au aflat de testament, l-au contestat la tribunal. Nepota lui Betty, Caralie Hart, a cerut anularea testamentului lăsat de bunica ei în favoarea vecinei, motivând că bătrâna nu mai avea discernământ normal când a încheiat actul.

Iniţial, Betty îi lăsase nepoatei avere, printr-un testament datând din 1996, însă după ce a aflat că aceasta voia să o interneze la un azil de bătrâni şi să îi pună un administrator legal care să aibă grijă de averea ei, Betty a revocat testamentul.

Totuşi, printr-o serie de operaţiuni financiare legale, Betty a pierdut în parte controlul asupra banilor ei, fiind nevoită să se împrumute de la vecini în repetate rânduri. Ei au ajutat-o întotdeauna, iar ea a vrut să le fie recunoscătoare. Justiţuia va fi cea care va decide dacă, între-adevăr, Beatrice şi soţul ei vor rămâne cu averea pe care le-a lăsatr-o Betty.