Fără artificii și petreceri în stradă de Revelion. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Bucureștenii nu se vor bucura în acest an de petreceri în stradă sau de artificii, conform anunțului făcut de prefectul Capitalei. Traian Berbeceanu a precizat că românii care vor ieși din casă după ora 23:00 vor încălca legea.

11 dec. 2020, 18:57
Fără artificii și petreceri în stradă de Revelion. Anunțul prefectului Traian Berbeceanu

Fără artificii și petreceri în stradă de Revelion. Traian Berbeceanu a declarat astăzi, 11 decembrie, faptul că românii nu vor mai putea ieși în stradă la miezul nopții, de Revelion, să aprindă artificii deoarece legislația în vigoare interzice ieșirea din casă după ora 23:00.

Citește și: Bucureştiul nu intră în carantină. Anunţ de ultima oră făcut de prefectul Traian Berbeceanu

”Este greu, dar măsurile sunt în sprijinul populației, nu sunt de pedepsire a populației. Îi rugăm pe toți cu insistență să fie responsabili și să respecte regulile. Să nu fie nevoite autoritățile să ia decizii mai severe”, a precizat Traian Berbeceanu.

Fără artificii și petreceri în stradă de Revelion. În ceea ce privește aprinderea artifiicilor de la balcoane, prefectul Capitalei a precizat că nu recomandă acest lucru din cauza riscului de incendiu.

”Cu menţiunea că şi aceasta este o situaţie riscantă, pentru că pot fi provocate incendii sau accidente. Nu aş recomanda nici această. Cel mai bine, anul acesta fără artificii, cu speranţa că anul viitor ne vom bucura de artificii de două ori mai mult şi în cantităţi mai mari.”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Bucureştiul nu intră în carantină

Bucureştiul nu intră în carantină, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o întâlnirea cu reprezentanţii marilor magazine şi hipermarketuri în Bucureşti. Berbeceanu a precizat însă în următoarele săptămâni se vor intensifica controalele pentru a se asigura respectarea regulilor în vederea limitării răspâdirii COVID-19 la nivelul Capitalei.

„Nu este nevoie de carantinarea Capitalei. O decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, la acest moment nu suntem în situaţia în care să discutăm de această măsură. Din analizeze specialistilor  INSP,  în acest moment nu este cazul sa luam alte masuri la nivelul Capitalei”, a spus Traian Berbeceanu, care a precizat însă că în următoarele săptămâni „vom intensifica controalele”.