Fără băuturi alcoolice pe stadioanele CM 2022. Anunţ de ultimă oră de la FIFA

Vânzarea de alcool este permisă, în condiţii drastice, doar străinilor din Qatar. Pentru Cupa Mondială s-a obţinut acordul ca băuturile alcoolice să fie permise în imediata apropiere a locurilor unde se desfăşoară partidele şi a zonelor pentru fani, precum şi în hoteluri.

18 nov. 2022, 13:26
Fără băuturi alcoolice pe stadioanele CM 2022. Anunţ de ultimă oră de la FIFA
Fără băuturi alcoolice pe stadioanele CM 2022. Familia regală din Qatar cere interzicerea totală a vânzării de alcool

UPDATE: Cu puțin mai mult de 48 de ore înainte de primul meci de la Campionatul Mondial 2022, Qatar a luat o decizie drastică în privința comercializării băuturilor alcoolice: suporterii nu vor mai putea cumpăra bere pe stadioane! „În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, s-a decis ca vânzarea de băuturi alcoolice să fie concentrată la Festivalul FIFA pentru Fani, alte locuri destinate fanilor și locațiile autorizate și ca punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor să fie eliminate”, este anunţul FIFA.

Fără băuturi alcoolice pe stadioanele CM 2022. Cu doar două zile înainte de începerea Cupei Mondiale, familia regală din Qatar face presiuni asupra FIFA să oprească vânzarea de băuturi alcoolice pe cele opt stadioane pe care se vor defăşura meciurile, anunţă The Guardian. Oficialii din Qatar au decis că singurele băuturi care vor fi puse în vânzare pentru fanii de pe stadioane în timpul Cupei Mondiale la fotbal, care va dura o lună, vor fi nealcoolice.

Citeşte şi: Preţuri uriaşe la CM din Qatar. Cât va costa o halbă de bere în statul musulman în care consumul de alcoolul în public este interzis

Budweiser, celebrul producător american de bere, este unul dintre cei mai mari sponsori ai FIFA, dar i s-a transmis să îşi mute standurile la care îşi vând produsele pe stadioane în locaţii mai puţin vizibile. Ba, mai mult, familia regală din Qatar vrea acum să interzică berea pe toate stadioanele.

Totuşi, dacă celor de la Budweiser li se refuză posibilitatea de a vinde bere sau de a avea vreo vizibilitate la meciurile de la Cupa Mondială, atunci FIFA ar încălca un contract de 75 de milioane de dolari.

Citeşte şi: Program complet al meciurilor de la CM Qatar 2022. Unde pot fi urmărite de români în direct la TV

Dacă interzicerea berii va fi oficializată, singurul loc în care suporterii vor putea bea alcool va fi într-un parc special organizat, unde Budweiser a dezvăluit deja că o băutură de 500 ml va costa 13 euro! De asemenea, câteva baruri de hotel vor percepe între 14 şi 18 euro pentru o bere sau un pahar de vin!