Fără beţişoare în urechi! Iată motivul

Îți amintești cum în copilărie mama ta îți curăța frecvent urechile cu bețișoare de urechi? Oamenii de știință avertizează că acesta este un obicei dăunător, care ne poate trimite la medic.

RomaniaTV.net
21 dec. 2016, 12:06
Fără beţişoare în urechi! Iată motivul

„Este un fel de mit urban modul în care ar trebui să ne curățăm urechile”, spune Stephen Rothstein, medic la NYU Medical Center. Chiar și pe unele ambalaje care conțin bețișoare de urechi suntem avertizați că ele nu sunt indicate pentru îndepărtarea cerumenului.

Cât de mult rău pot face bețișoarele de urechi

De ce sunt ele considerate că fac mai mult rău decât bine? Introducerea unui bețișor în interiorul urechii împinge ceara mai departe în interiorul canalului auditiv în loc să o scoată afară. Ceara rămâne blocată, creând un blocaj periculos, care poate traumatiza timpanul.

Aproximativ jumătate din populație suferă de amețeli și pierderea auzului, din cauza folosirii bețișoarelor de urechi. Odată ce s-a format un blocaj, doar un profesionist din domeniul medical poate curăța efectiv urechile.Cercetările recente arată că folosirea constantă a bețișoarelor de urechi este o cauză majoră a vizitelor la medicul ORL-ist, a celor care se confruntă cu sângerarea canalelor urechii și cu timpan traumatizat.

Citeşte şi  De ce boli suferi atunci când îţi ţiuie urechea

Cum trebuie să ne curățăm urechile

Deci, care este cea mai bună soluție pentru curățarea urechilor de ceară? Medicii spun că cel mai bine este să lăsăm ceara să-și facă treaba. Mai exact, ea este un antibiotic natural, lubrifiant, apărând timpanul de insecte și de impurități.

Canalele urechii sunt proiectate să se scurgă printr-un sistem complex, deplasând cerumenul din interiorul urechii spre exterior. Cu toate acestea, unii oameni simt nevoia de a-și curăța urechile, fie din cauza drenajului incomod, fie pentru că simt că ceva îi deranjează în urechi. În acest caz, medicii recomandă ștergerea ușoară a exteriorului urechii cu colțul unui prosop.

Iată aici cum să îndepărtezi ceara din urechi!