Fără examene de admitere la universităţi. Cum va fi admiterea la facultate în acest an

Mai multe universități din România au luat decizia anulării examenelor de admitere. Înscrierile vor putea fi făcute online, iar admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 15:16
Fără examene de admitere la universităţi. Cum va fi admiterea la facultate în acest an

De exemplu, la Universitatea din București, anul acesta, se va da examen doar la Facultatea de Drept, iar la celelalte admiterea va fi în baza mediei și a unor note obținute la bacalaureat la diferite discipline, în funcție de specificul facultății, conform declarațiilor rectorului Marian Preda, citat de HotNews.ro. Până în acest an, se dădeau examene scrise de admitere la facultățile de Matematică-Informatică, Limbi străine, Psihologie, Jurnalism.

O situație similară va fi și la Universitatea de Vest din Timișoara, unde în această vară se va da examen doar la facultățile vocaționale – Arte și Muzică.

La Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu s-a stabilit încă cum va avea loc examenul de admitere: „Dacă pandemia nu mai impune constrângeri, automat ne întoarcem la varianta tradițională, deocamdată avem soluția de avarie – admiterea online.”, conform rectorului Daniel David.


loading...