Fără restricţii pentru călătorii vaccinaţi care vin în UE. Propunerea Comisiei Europene

Cetăţenii străini care sunt vaccinaţi complet împotriva COVID-19 şi provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună pot călători în Uniunea Europeană fără restricţii.

03 mai 2021, 14:28
Fără restricţii pentru călătorii vaccinaţi care vin în UE. Propunerea Comisiei Europene
Restricţii în Europa pentru a opri noua tulpină de coronavirus. CE introduce "roşu închis" pentru zonele de risc. România relaxează restricţiile

Comisia Europeană a recomandat luni să nu fie aplicate restricţii pentru călătorii vaccinaţi care vin în UE.

„Comisia (Europeană) propune să se permită intrarea în Uniunea Europeană din motive neesenţiale nu doar pentru toate persoanele care provin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună, ci şi pentru toţi cei care au primit ultima doză recomandată a unui vaccin autorizat în UE”, a anunţat Executivul european, conform Agerpres.

Această măsură ar putea fi extinsă la „vaccinuri care au trecut de procesul de listare al OMS pentru folosirea de urgenţă”.

„În plus, Comisia propune ridicarea… pragului referitor la numărul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii”, au mai precizat oficialii Comisiei Europene.

Citeşte şi: Comisia Europeană a recomandat luni să nu fie aplicate restricţii pentru călătorii vaccinaţi care vin în UE

Reprezentanţii Executivului european spun că este posibil să fie extinsă lista ţărilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de călătorii.

În prezent, blocul celor 27 de state membre permite cetăţenilor din şapte ţări să vină în vacanţă sau să călătorească din raţiuni neesenţiale în UE, notează sursa citată.

Citeşte şi: Grecia redeschide terasele cafenelelor şi restaurantelor pentru a relansa economia. Care sunt condiţiile

Pentru a limita riscul „importării” de noi variante de coronavirus, Comisia a oferit totodată o nouă „frână de urgenţă” care ar permite introducerea rapidă a unor restricţii de călătorie pentru ţările în care situaţia epidemiologică se deteriorează sever.

Statele membre ale UE urmează să înceapă marţi discutarea propunerii, fiind nevoie de acordul lor pentru ca măsura să poată fi pusă în aplicare.

Citeşte şi: Restricţiile din Marea Britanie ar putea fi eliminate. Cum se va desfăşura experimentul care va înlocui carantina

 


loading...
Partenerii noștri