Farmacia Tei a avut în 2019 o creştere de 28%. Afaceri de 595 de milioane de lei în cele şase unităţi din ţară

Farmacia Tei este un brand prezent pe piaţă din 1992 şi a funcţionat douăzeci de ani cu o singură farmacie în Bucureşti, dar în ultimii ani businessul s-a extins atât în capitală cât şi în afara ei şi a ajuns la şase farmacii, conform Zf.ro.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 07:25
Farmacia Tei a avut în 2019 o creştere de 28%. Afaceri de 595 de milioane de lei în cele şase unităţi din ţară

Brandul Farmacia Tei a fost pus pe piaţă de antreprenoarea Roxana Maftei în urmă cu aproape 30 de ani, iar profitul pe anul 2019 a fost de 16,9 milioane de lei din cele şase unităţi pe care le controlează în Bucureşti şi Constanţa, conform sursei citate.

Anul trecut a fost cel mai bun pentru companie din perspectiva rezultatelor, businessul reuşind să treacă de jumătate de miliard de lei, potrivit datelor publice de la ministerul de Finanţe.

Profitul Farmaciei Tei a crescut de mai bine de trei ori în ultimii cinci ani, în linie cu creşterile vânzărilor. Astfel, în medie, o singură unitate generează profit de 2,8 milioane de lei anual.

În general, în retailul farma marjele de profit sunt mici, mai ales pentru că preţul medi­camentelor cu prescripţie este impus de autorităţi, iar adaosul comercial al farmaciilor este de asemenea limitat. Farmacia Tei însă a pariat pe strategia preţului mic la medicamentele fără reţetă, lucru care a atras pacienţii, fără a avea o reţea la nivel naţional.

Citeşte şi: Ministrul Economiei, despre redeschiderea restaurantelor: S-ar putea întâmpla în august