Farmaciile din Timişoara au eliberat peste o sută de reţete pe numele unor persoane decedate

Reprezentanţii Corpului de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş au efectuat controale în urma cărora au găsit peste 100 de reţete medicale care fuseseră eliberate unor persoane decedate, înformează oradestiri.ro.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 12:14
Farmaciile din Timişoara au eliberat peste o sută de reţete pe numele unor persoane decedate

Cei care se fac vinovaţi sunt farmaciştii, deoarece atunci când împuternicitul s-a prezentat la ghişeu cu reţeta, aceştia ar fi avut obligaţia de a verifica CNP-ul, lucru care nu s-a întâmplat. Farmaciile respective vor înapoia celor de la CJAS Timiş contravaloarea reţetelor pe care le-au eliberat ilegal, şi anume o sumă de peste 260.000 de lei. Pe lângă aceasta farmaciile vizate vor achita şi majorările aferente.

„Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş va continua seria controalelor la furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu care se află în relaţie contractuală. În acest fel, dorim să ne asigurăm de faptul că toţi asiguraţii beneficiază de servicii medicale de calitate”, a declarat Călin Cristian Careba, Preşedinte – Director General al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Prin această metodă, cei care au avut astfel de reţete au obţinut medicamentele fie gratuit, fie compensate, deşi reţetele erau prescrise pe numele unor persoane decedate.