Farmacistul care a distrus intenţionat aproape 600 de doze de vaccin a recunoscut că este adeptul teoriei conspiraţiei

Farmacistul american care a distrus sute de doze de vaccin anti-COVID-19 este "conspiraţionist" convins că vaccinurile sunt periculoase, au informat autorităţile americane, potrivit AFP, citată de Agerpres.

05 ian. 2021, 16:15
Farmacistul care a distrus intenţionat aproape 600 de doze de vaccin a recunoscut că este adeptul teoriei conspiraţiei
Vaccin Moderna

Sute de doze de vaccin distruse. Steven Brandenburg (46 de ani), farmacist la Centrul Medical Aurora din Grafton, Wisconsin (nord), a distrus 57 de fiole de vaccin Moderna, fiecare conţinând circa zece doze, având convingerea că vaccinul ar putea modifica ADN-ul uman. Acestea au fost, ulterior, recuperate, unele dintre ele fiind, apoi, administrate fără riscuri persoanelor care care au mers să se imunizeze, a anunţat spitalul, potrivit Agerpres.

Bărbatul a fost concediat, iar spitalul a sesizat autorităţile, care l-au arestat joia trecută.

Sute de doze de vaccin distruse de un farmacist convins că metoda ARN messenger modifică ADN-ul

Intenţia sa (…) a fost de a le face ineficace, deoarece a ajuns la convingerea că nu sunt sigure, că metoda ARN folosită pentru fabricarea acestor medicamente le-a făcut periculoase„, a declarat procurorul comitatului Ozaukee, Adam Gerol.

Vaccinurile Moderna şi Pfizer-BioNTech se bazează pe utilizarea ARN-ului messenger, o metodă care „învaţă” sistemul imunitar să lupte împotriva virusului.

Citeste si O asistentă de 32 de ani a murit din cauza Covid-19 la câteva zile după ce a născut

Bărbatul declarase iniţial autorităţilor că dozele au fost lăsate accidental fără a fi refrigerate, însă ulterior a recunoscut că le-a retras cu bună ştiinţă.

Brandenburg, care a recunoscut că este un conspiraţionist, le-a spus anchetatorilor că el crede că vaccinul anti-COVID-19 este periculos pentru oameni, că le poate face rău şi modifica ADN-ul„, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Acuzaţiile ar putea fi reduse în anumite condiţii

Anchetatorii au declarat că acuzaţiile împotriva sa ar putea fi reduse dacă vaccinurile ar fi încă utilizabile.

Citeste si Au început să dispară dozele de vaccin anti-covid. Primul caz s-a înregistrat la spitalul din Alba Iulia

De asemenea, bărbatul le-a declarat autorităţilor că traversează o perioadă foarte dificilă, aflându-se în proces de divorţ, iar soţia sa solicitând custodia exclusivă a celor doi copii ai lor. Soţia lui Brandenburg a declarat că fostul ei soţ i-ar fi spus că „lumea se prăbuşeşte în jurul nostru” şi că guvernul „planifică atacuri cibernetice„.