Fata care nu a vrut să moară: S-a trezit din comă când medicii voiau să-i ia organele

Poveste uluitoare a unei daneze de 20 ani, victimă a unui accident de maşină în 2011. Fata s-a trezit din comă exact când medicii veniseră să o deconecteze de la aparate şi să îi ia organele pentru donaţii. Cazul ei a fost subiectul unei emisiuni de televiziune.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 21:01

Carina Melchior, o daneză de 20 de ani, mergea spre casă cu maşina ei când a avut un accident îngrozitor, în octombrie, anul trecut. A fost dusă la spitalul Aarhus în comă şi conectată la aparate ca să-i menţină funcţiile vitale. 

Medicii le-au spus părinţilor fetei că ea nu are aproape nicio şansă să se mai trezească la viaţă şi i-au întrebat dacă atunci când ea va fi declarată moartă din punct de clinic sunt de acord să îi doneze organele. Părinţii au acceptat.

Când medicii tocmai se pregăteau să o deconecteze de la aparate şi să îi ia organele, fata i-a şocat pe toţi. A deschis dintr-o dată ochii şi a început să îşi mişte picioarele.

Acum, ea este în tratament de recuperare şi evoluează foarte bine, fiind în stare să meargă, să vorbească şi chiar să meargă călare pe calul său, Mathilde.

În schimb, familia fetei i-a dat în judecată pe medicii care voiau să o declare în moarte cerebrală şi să-i preleveze organele.

„Bandiţii aceştia cu halate albe au renunţat prea repede, pentru că ei aveau nevoie de fapt de un donator de organe”, a declarat tatăl fetei, Kim, publicaţiei daneze Ekstra Bladet. El a cerut daune morale spitalului la care a fost internată fata.

Personalul spitalului s-a apărat, spunând că nu intenţiona să sisteze viaţa fetei pentru a-i culege organele şi că a fost vorba de fapt despre o comunicare defectuoasă între personalul medical şi părinţii fetei.

Povestea Carinei a fost subiectul documentarului „Fata care nu a vrut să moară”, difuzat de televiziunea daneză.