Fata cu brațele amputate în accidentul din Pașcani a primit o nouă șansă la o viață normală. Medicii au reușit să îi salveze membrele

Alexia Tudose, fata de 15 ani care în urma cumplitului accident din Pașcani s-a ales cu brațele amputate, a primit șansa de a duce în continuare o viață normală. După 20 de ore de operație, o echipă de medici de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi a reuşit să replanteze brațele adolescentei.

18 dec. 2022, 11:24
Fata cu brațele amputate în accidentul din Pașcani a primit o nouă șansă la o viață normală. Medicii au reușit să îi salveze membrele
Fata cu brațele amputate în accidentul din Pașcani a primit o nouă șansă la o viață normală

Fata cu brațele amputate în accidentul din Pașcani a primit o nouă șansă la o viață normală. Alexia Tudose, fata care s-a ales cu brațele amputate în urma accidentului din Pașcani, a fost salvată.

Citește și Planul Roşu de Intervenție, activat la Iași în urma unui accident! Un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat la Pașcani. 27 de oameni au fost răniți

Fata cu brațele amputate în accidentul din Pașcani a primit o nouă șansă la o viață normală

După mai bine de 20 de ore petrecute în sala de operație, o echipă de medici de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi a reuşit, să îi replanteze braţele adolescentei.

Fata în vârstă de 15 ani se numără printre cele 35 de victime care se aflau în autocarul care în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a răsturnat la intrarea în municipiul Paşcani.

„Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat. În sala de operaţii practic au participat trei medici anestezişti, cinci chirurgi plasticieni, doi medici ortopezi, un număr foarte mare de asistente medicale, infirmieri şi brancardieri. Fără suportul şi participarea tuturor acestor colegi, practic un singur om nu ar fi putut să realizeze nimic, nu ar fi avut cum să ajungă la vreun rezultat la acest copil”, a declarat Sidonia Susanu, medicul şef al Secţiei de Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalului pentru Copii „Sf Maria”, potrivit Agerpres.

De asemenea, medicul a transmis că fata a fost detubată şi în aceste momente, poate să respire singură.

„Sperăm să aibă o evoluţie bună. Va fi nevoie ulterior de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Noi suntem convinşi că intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85%”, a spus Sidonia Susanu.
Șefa Secției de Chirurgie Plastică a subliniat faptul că tratamentul fetei a început încă de la locul accidentului, a continuat în Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Paşcani, iar ulterior în autospeciala care a transferat-o la Spitalul pentru Copii din Iaşi şi chiar în UPU de la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi.

În perioada următoare, Alexia va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie, a spus Coordonatorul echipei medicale care a efectuat operaţia, dr Sidonia Susanu, care a precizat că fata va rămâne internată la ATI şi în următoarele 5-7 zile, pentru tratament suportiv.

„Faptul că s-a intervenit foarte repede şi s-a putut revasculariza foarte repede, cât şi vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluţia va fi foarte bună. Următoarea operaţie o planificăm în cursul zilei de luni, pentru reevaluarea leziunilor. După trecerea fenomenelor inflamatorii acute, în 3-5 zile va mai urma reconstrucţia structurilor nervoase ale membrului superior stâng, după care, după încă 3-4 zile, acoperirea defectelor cutanate”, a declarat dr Sidonia Susanu.

 Citește și Accident grav la Paşcani: Doi tineri au murit dupa ce au intrat cu motocicleta într-un tir. Un alt carambol cu cinci victime a avut loc la Iaşi