Fata de 17 ani incendiată a fost transferată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce a trecut prin alte două spitale

Fata de 17 ani incendiată de un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a fost transferată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București, după ce a trecut prin alte două spitale. Tânăra fata a fost adusă sâmbătă seara în Capitală, ea fiind în stare critică, deoarece are arsuri profunde pe 90% din suprafața corpului.

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 09:43
Fata de 17 ani incendiată a fost transferată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce a trecut prin alte două spitale

Inițial, fata a ajuns vineri cu ambulanța la spitalul județean din Drobeta Turnu Severin. De aici, a fost transferată la Craiova, unde există secție de arși, dar nu și de mari arși. Sâmbătă dimineață s-a încercat transferul ei la București, însă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu erau locuri la terapie intensivă pentru arși. Abia sâmbătă seara fata a putut să fie adusă la București.

Bărbatul care a incendiat-o a fost arestat preventiv. El a fost condamnat pe viață în anii 1990 pentru cinci crime, însă după 25 de ani a fost eliberat condiționat. Potrivit Digi24, acesta a beneficiat de Legea recursului compensatoriu.

Citeşte şi: Mesajul criminalului în serie care a incendiat o tânără de 17 ani din Mehedinţi: „Vă iubesc! Adio” VIDEO

Fata de 17 ani a depus plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui pentru viol și agresiune, iar vineri seara bărbatul a vrut să se răzbune. A aruncat benzină peste ea și i-a dat foc. Ea a fost găsită de fratele ei, care a stins focul cu apă din fântână.

„În urma cercetărilor, polițiștii au plasat minora într-un centru de asistență socială, ca măsură de protecție. Familia s-a prezentat la sediul Direcției de Asistență Socială și au solicitat ca minora să fie lăsată în grija acestora”, a declarat pentru Digi24 Andreea Rădoi, purtătorul de cuvând al IPJ Mehedinți.