FBI avertizează contra ameninţării teroriste pe teritoriul american

Statele Unite se confruntă pe propriul teritoriu cu un număr tot mai mare de extremiști care se radicalizează pe internet sau se inspiră din jihadiștii din Siria pentru a comite acte violente, a avertizat luni FBI, relatează AFP.

03 nov. 2014, 21:43
FBI avertizează contra ameninţării teroriste pe teritoriul american

FBI avertizează contra ameninţării teroriste pe teritoriul american. Directorul poliției federale James Comey a reamintit, într-un discurs la New York, că această amenințare a fost trăită „atât de real” în Canada, unde două atacuri au avut loc în ultimele săptămâni în care au fost uciși doi soldați.

Șeful FBI a explicat că urmărirea persoanelor care se inspiră din militanții organizației Statul Islamic /SI/ în Siria este „extrem de dificilă, este ceva la care lucrăm zilnic”.

Această amenințare este prezentă pe tot teritoriul Statelor Unite și poate fi reprezentată de oameni de toate vârstele, etnie și curs al vieții, a precizat el într-o conferință asupra antiterorismului la Fordham Law School, potrivit Agerpres.

Chiar și fără a întâlni membri Al Qaida, aceste persoane se radicalizează citind și ascultând propaganda online și devin „echipate pentru a se angaja în jihad fără măcar să-și părăsească subsolul sau camera de dormit”, a spus el.

Responsabilul a estimat că aproximativ o duzină de americani luptă cu organizațiile teroriste.

„Noi îi urmărim când se întorc în Statele Unite. Dacă am dovada că ați luptat în oricare dintre aceste organizații teroriste străine, veți fi pus în spatele gratiilor”, a afirmat el.