FBI trimite agenţi pentru a sprijini ancheta privind dispariţia aeronavei malaeziene

Biroul Federal de Investigații (FBI, poliția federală a SUA) va trimite agenți și experți pentru a sprijini echipele însărcinate cu ancheta privind dispariția aeronavei Boeing 777, aparținând liniilor aeriene malaeziene, a indicat media din SUA, relatează duminică AFP.

09 mart. 2014, 08:58
FBI trimite agenţi pentru a sprijini ancheta privind dispariţia aeronavei malaeziene

Responsabili americani au declarat pentru cotidianul Los Angeles Times că încearcă să stabilească existența unei posibile piste teroriste pentru a explica dispariția avionului cu 239 de persoane la bord, la puțin timp după decolarea de pe aeroportul din Kuala Lumpur, scrie Agerpres.

Faptul că trei pasageri sunt cetățeni americani „ne permite să ne implicăm în această chestiune”, a declarat un înalt oficial al FBI.

Un înalt responsabil american a precizat pentru postul CNN că agenți FBI de la ambasada americană din Kuala Lumpur urmăresc îndeaproape situația.

Întrebat pe marginea acestor informații, un purtător de cuvânt al FBI a precizat că „suntem gata să oferim orice ajutor dacă este necesar”.

Un înalt responsabil american specializat în lupta antiteroristă a declarat pentru cotidianul Los Angeles Times că deocamdată „nu sunt indicii care să ateste faptul că este vorba de un atentat terorist”.

Serviciile de securitate din statele ai căror cetățeni sunt îmbarcați la bordul avionului având pașapoarte europene valide fac demersuri pentru a se interesa de soarta cetățenilor lor, luând în calcul inclusiv pista unui atac terorist.

Autoritățile malaeziene analizează posibilitatea unui atentat terorist, a anunțat duminică ministrul transporturilor din această țară, Hishammuddin Hussein. „Serviciile noastre de informații au fost mobilizate și bineînțeles agențiile de combatere a terorismului (…) din statele interesate de soarta cetățenilor lor sunt informate„, a mai declarat ministrul malayezian al transporturilor.