FC Argeş şi UTA revin în fotbalul românesc

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au hotărât în şedinţa de marţi, să aprobe schimbarea denumirii a cluburilor SCM Piteşi şi UTA Bătrâna Doamnă, în FC Argeş şi AFC UTA Arad.

02 aug. 2017, 06:42
FC Argeş şi UTA revin în fotbalul românesc

„Cunoaşteţi foarte bine procesul acesta de consolidare al celor două competiţii, mă refer aici la Liga a 2-a şi la Liga a 3-a. Ei bine, acest proces de consolidare continuă şi un fapt foarte îmbucurător, atât pentru noi, administraţia Federaţiei Române de Fotbal, dar cred că şi pentru voi, ca reprezentanţi ai media, cu siguranţă pentru suporteri reprezintă acest lucru. Mă refer aici la revenirea la nivelul Ligii a 2-a, cât şi la nivelul Ligii a 3-a a echipelor de tradiţie, a oraşelor cu echipe de tradiţie.

Ceea ce ne transmite un semnal foarte puternic, pe de o parte de însănătoşire a fotbalului, acolo unde suporterii sunt implicaţi, acolo unde comunităţile sunt implicate în spatele acestor echipe şi ne dorim ca toate aceste echipe să aibă parte de structuri de managemant, astfel încât să nu repeta istoria prin care au trecut.

Tot astăzi, în cadrul şedinţei de Comitet Executiv, s-au oficializat şi revenirea la denumirile tradiţionale pentru cluburile din Piteşti şi Arad, astfel încât, începând de astăzi, FC Argeş şi UTA au primit şi numele atât de iubit de către suporterii acestor două echipe”, a declarat Răzvan Burleanu, conform site-ului frf.ro.

FC Argeş şi UTA Arad vor participa în Liga 2 în sezonul 2017-2018. FC Argeş a promovat în Liga 2 la finalul sezonului 2016-2017, în timp ce UTA a pierdut barajul pentru promovare în Liga 1, în dauna rivalilor de la ACS Poli Timişoara.