FC Barcelona, criza se adânceşte. Conducerea clubului va fi schimbată

Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a anunţat miercuri că "socios" (suporterii-membri) vor alege o nouă echipă de conducere "la finalul acestui sezon", deşi iniţial alegerile erau prevăzute în 2016. Măsura este menită a pune capăt crizei care s-a instalat în sânul grupării catalane la începutul acestui an.

07 ian. 2015, 17:05
FC Barcelona, criza se adânceşte. Conducerea clubului va fi schimbată

Am decis să convocăm alegeri la finalul sezonului. Principalul motiv este că dorim să reducem tensiunea din cadrul clubului„, a declarat miercuri preşedintele lui FC Barceloona, Josep Maria Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu a preluat şefia clubului catalan în urmă cu un an, după demisia lui Sandro Rosell, el fiind mâna dreaptă a acestuia.

Citeşte şi Barcelona în criză. Messi s-a certat cu antrenorul, Puyol a demisionat, Zubizarreta a fost dat afară

Iniţial, el a prevăzut să ducă mandatul conducerii actuale până la final, dar poziţia sa de preşedinte neales de „socios” este afectată după o serie de scandaluri, ultimul fiind cel al interdicţiei FIFA de a efectua transferuri.

Luni, FC Barcelona l-a demis din fucţie pe directorul sportiv, Andoni Zubizaretta, iar adjunstul acestuia, Carles Puyol, şi-a prezentat demisia. În plus, tensiunea este sporită de conflictul deschis dintre antrenorul Luis Enrique şi vedeta Leo Messi.