FC Barcelona se pregăteşte de ce-i mai rău. Starea lui Tito Vilanova s-a AGRAVAT

Tito Vilanova (45 ani), fostul antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, bolnav de cancer, a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, anunţă presa iberică.

25 apr. 2014, 07:52
FC Barcelona se pregăteşte de ce-i mai rău. Starea lui Tito Vilanova s-a AGRAVAT

Tito Vilanova a fost nevoit să se interneze vinerea trecută, conform primelor informaţii, după o agravare a cancerului la glanda parotidă, de care suferă de ceva timp, şi a fost operat joi după-amiază, în cadrul unei intervenţii programate anterior„, scrie cotidianul Sport, foarte apropiat de clubul FC Barcelona.

Alte surse media evocă „o stare delicată” a tehnicianului. Cotidianul sportiv Marca face referire la o „operaţie din cauza unor complicaţii gastrice” şi la o „stare foarte gravă” a celui care l-a înlocuit pe Pep Guardiola la Barca, după ce îi fusese anterior secund.

Fost mijlocaş format la FC Barcelona, Tito Vilanova nu a reuşit să ajungă niciodată la cel mai înalt nivel. El a jucat la mai multe cluburi spaniole înainte de a reveni la Barca în rolul de formator de tineri. Devenit în 2007 secundul lui Guardiola, pe atunci antrenorul echipei B a clubului catalan, în liga a 3-a spaniolă, Vilanova l-a urmat apoi pe acesta la conducerea primei echipe, în 2008.

Operat pentru prima oară în noiembrie 2011, Vilanova l-a înlocuit pe Guardiola, plecat de la Barcelona în aprilie 2012, înainte de a suferi o nouă intervenţie chirurgicală, în decembrie 2012, pentru a reveni în luna ianuarie în postul său, conducând echipa la câştigarea titlului naţional în mai 2013. Pentru această performanţă, Vilanova a fost desemnat cel mai bun antrenor spaniol în sezonul trecut.

În iulie 2013, el a fost nevoit să renunţe însă la postul său din cauza unei noi deteriorări a stării sale de sănătate, fiind înlocuit cu argentinianul Gerardo „Tata” Martino.