De la Tito la Tata. FC Barcelona şi-a ales un antrenor surpriză

Noul antrenor al lui FC Barcelona a fost adus pe Camp Nou la recomandarea expresă a lui Lionel Messi. Are 50 de ani, în 2007 a fost numit antrenorul sud-american al anului, iar în sezonul 2012/2013 a câştigat cu Newell's Old Boys Torneo Final, în Argentina.

22 iul. 2013, 17:49

Ziarele spaniole anunţă că FC Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Tito Vilanova, care şi-a anunţat retragerea de gruparea catalană, din cauza problemelor de sănătate.

Deşi s-a speculat că pe Nou Camp va fi adus portughezul Andres Villas Boas sau chiar olandezul Guus Hiddink, care tocmai şi-a dat demisia de la Anji Mahacikala, şefii grupării blaugrana l-au ales pentru a-i antrena pe Messi şi Neymar pe argentinianul Tata Martino.

Pe numele său real Gerardo Daniel Martino, noul antrenor, a cărui poreclă este Tata, are 50 de ani şi a ajuns pe Camp Nou la recomandarea expresă a lui Lionel Messi. El a semnat cu FC Barcelona un contract poe trei ani şi de la ultima echipă pe care a antrenat-o, Newell’s Old Boys, i-a adus cu sine, ca secunzi, pe Elvio Paolorroso şi Jorge Pautasso.

Gerardo „Tata” Martino a fost jucătorul cu cele mai multe apariţii în tricoul lui Newell’s Old Boys (505 meciuri) şi a fost votat de fani cel mai bun jucător din istoria echipei.