FC Barcelona, zdrobită în El Clasico. Real Madrid a câştigat cu 3-1 pe Camp Nou

FC Barcelona părăseşte Cupa Regelui din faza semifinalelor, fiind învinsă de Real Madrid cu scorul general de 2-4. În manşa retur, de pe Camp Nou, catalanii au pierdut cu 1-3, două dintre goluri fiind marcate de Cristiano Ronaldo.

26 feb. 2013, 21:57
FC Barcelona, zdrobită în El Clasico. Real Madrid a câştigat cu 3-1 pe Camp Nou

Ca o avanpremieră a întâlnirii de sâmbătă, din campionat, FC Barcelona şi Real Madrid s-au întâlnit marţi seara în manşa retur a semifinalelor Cupei Regelui. În tur, pe Santiago Bernabeu, întâlnirea se încheiase la egalitate, scor 1-1, iar catalanii porneau ca favoriţi, însă pasa neagră, din meciul de Champions League, cu AC Milan, i-a urmărit şi la întâlnirea cu madrilenii.

Mai mult, a fost un dezastru pentru Barcelona, umilită pe propriul teren de rivala sa de moarte. Scorul a fost deschis de Cristiano Ronaldo, din penalty, în minutul 13, după ce tot el fusese faultat în suprafaţa de pedeapsă, de Gerard Piquet. A fost golul care l-a ajutat pe lusitan să bată un record, fiind al şaselea meci consecutiv marcat în poarta Barcelonei, performanţă pe care nu a mai reuşit-o nimeni înaintea sa.

Ronaldo nu s-a mulţumit însă cu această reuşită şi a punctat din nou în minutul 57. La scorul de 0-2 reduta catalanilor s-a prăbuşit, iar Ronaldo a fost aproape de a realiza tripla în minutul 63, însă a fost blocat la timp de portarul Pinto.

Lovitura de graţie a fost dată de Varane, care în minutul 68 a marcat pentru 3-0, moment după care inclusiv spectatorii din tribunele arenei Camp Nou au început să se manifeste împotriva favoriţilor. Golul de onoare al catalanilor, marcat de Jordi Alba, în minutul 89, a venit ca o palidă consolare, care nu a şters însă din prestaţia mediocră a Barcelonei.

În urma acestei victorii, Real Madrid s-a calificat în finala Cupei Regelui, unde o va întâlni pe învingătoarea partidei FC Sevilla – Atletico Madrid (în tur a fost 2-1 pentru Atletico).

Sâmbătă, de la ora 17.00, Real Madrid şi FC Barcelona se vor întâlni din nou, însă în capitala Spaniei, într-un meci contând pentru etapa a 26-a din Primera Division.