FC BOTOŞANI – CFR CLUJ 0-1. Ardelenii au câştigat al patrulea titlu consecutiv

CFR Cluj a câştigat al patrulea titlu consecutiv de campioană a României şi al şaptelea din istoria sa, după ce s-a impus la Botoşani.

18 mai 2021, 22:23
FC BOTOŞANI – CFR CLUJ 0-1. Ardelenii au câştigat al patrulea titlu consecutiv

FC BOTOŞANI – CFR CLUJ 0-1. Iordănescu, după primul său titlu din carieră, despre viitorul lui la CFR: Nu aş vrea să umbresc acest moment cu comentarii despre ceea ce urmează. 

Antrenorul CFR Cluj, Edward Iordănescu, nu a confirmat că va continua pe banca echipei ardelene, care a câştigat, marţi, al patrulea titlu consecutiv, al şaptea din istorie.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email

„E un moment frumos, un moment unic. Pentru acest moment am venit la Cluj, am crezut încă de la început, nu a fost uşor. Când am preluat echipa era într-o anumită situaţie şi am reuşit să recuperăm puncte, am reuşit să trecem pe primul loc şi iată-ne, acum, cu o etapă înainte de finalul campionatului, campioni matematic! Nu a fost un drum lin, ne aşteptam, nu a fost uşor, a fost o provocare deosebită pentru noi toţi, pentru mine, pentru staff-ul meu, mă bucur că în opt luni la CFR Cluj am reuşit trei trofee (n.r. – un titlu şi două trofee ale Supercupei României), din două bucăţi.

Data trecută, două luni, acum acest parcurs foarte bun al echipei şi un titlu de campion. Sunt momente unice, sunt momente de care ne bucucărm, este un titlu pentru oraş, pentru suporteri, pentru clubul CFR, pentru noi toţi şi ne bucurăm de el. Pesronal, dedic acest moment familiei mele, care tot timpul a fost alături, tuturor celor care au crezut în noi şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că tot timpul a fost alături de noi. Au fost critici când am venit, a fost lume care m-a criticat că nu ştiu în ce intru, o echipă la final de drum, o echipă consumată, epuizată. Nu a fost uşor să redresăm lucrurile, dar echipa a arătat caracter, a arătat valoare, este în proporţe de 99 la sută titlul băieţilor şi unu la sută noi, echipa din spate. Au fost critici şi pe parcurs, însă am încercat tot timul să mă uit în altă direcţie, pentru că am fost conştient de la început că nu va fi uşor. Mă bucură că s-a terminat cu bine şi aş vrea să spun că lumea uită uşor, în general, în România, în fotbal, uită în ce moment vii, aşteaptă impact imediat, aşteaptă continuitate, nu acceptă paşi greşiţi.

Mulţi uită că la echipele al care am fost în prima ligă, Pandurii, Astra sau Gaz Metan, eu mi-am îndeplinit obiectivele şi nu numai că le-am îndeplinit, le-am depăşit. Au fost echipe construite de la zero. Acum a fost o situaţie aparte, cu o echipă formată, preluată din mers, cu multe lucruri foarte bune, e meritul lui Dan (n.r. – Petrescu) şi al celor care au lucrat înaintea noastră, dar să ne aducem aminte de momentul foarte greu în care am venit, ne-am strâns, echipa s-a ridicat în picioare şi a mers până la capăt. (n.r – despre viitorul lui la CFR Cluj) E prea frumos momentul, ne bucurăm de el, poate că în zilele următoare vom înţelege şi mai bine, pentru că acum este şi epuizare, este multă oboseală, băieţii mereu au strâns rândurile şi în momentele grele am reuşit să ne ridicăm şi nu aş vrea să umbresc acest moment cu comentarii despre ceea ce urmează. Personal sunt legat de CFR până la mijlocul lunii iunie. Vom vedea, savurăm acest moment şi îmi doresc să ajung cât mai repede alături de familie, de părinţii mei, de fraţii mei, de sora mea, de soţia mea şi de copiii mei, pentru că ei m-au înţeles mereu, m-au suportat, m-au susţinut, m-au echilibrat în anumite momente”, a declarat Iordănescu, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

FC BOTOŞANI – CFR CLUJ 0-1. Formaţia CFR Cluj a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa FC Botoşani, şi a câştigat al patrulea titlu consecutiv de campioană a României şi al şaptelea din istoria sa. Unica reuşită a meciului a fost semnată de Ţigănaşu, în proprie poartă, în minutul 53.

Cu 7 campionate câștigate, CFR Cluj devine campioana provinciei. Edi Iordănescu, pe de altă parte, câștigă primul mare trofeu din carieră, după cele două Supercupe luate tot la cârma lui CFR Cluj.

Din etapa a IX-a mai sunt de disputat meciurile FCSB – Universitatea Craiova şi Academica Clinceni – Sepsi OSK.

Înaintea acestor două meciuri, clasamentul este următorul:
Clasament: 1. CFR Cluj – 51 de puncte, 2. FCSB – 45, 3. Sepsi – 37, 4. Universitatea Craiova – 37, 5. FC Botoşani – 31, 6. Academica Clinceni – 29.

CFR Cluj a mai câştigat campionatul în 2008, 2010, 2012, 2018, 2019 şi 2020.

FC Botoșani – CFR Cluj, echipe de start:
FC Botoșani: Pap – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Caia, E. Florescu, E. Papa – Ashkovski, Ongenda, Al Mawas
Rezerve: Hankic, Patache, Holzmann, Meleke, Tîrcoveanu, S. Camara, Fili, Târșa, D. Croitoru
Antrenor: Marius Croitoru

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Sigurjonsson, Bordeianu, M. Gâdea – Deac, Debeljuh, Costache
Rezerve: Bălgrădean, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Chipciu, M. Pereira, Păun, Rondon
Antrenor: Edi Iordănescu

Stadion: Municipal, Botoșani
Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Mircea Orbuleț, A2: George Neacșu

FC Botoșani a pierdut disputa cu Clinceni de runda trecută, scor 3-4, iar obiectivul din acest final de sezon este locul 5. Formația lui Croitoru îl ocupă în acest moment, dar cu un avantaj fragil față de ilfoveni, doar două puncte.

Camora: Am auzit că suntem bătrâni, că nu mai putem, dar echipa asta de bătrâni, care nu mai putea, a luat din nou campionatul

Căpitanul echipei CFR Cluj, Mario Camora, a declarat, marţi seară, că jucătorii clujeni ar fi meritat mai mult respect de-a lungul acestui sezon din Liga I, încununat cu un nou titlu de campioană a României. „Ne simţim foarte fericiţi, a fost un sezon foarte greu. Trebuie toţi să fie mândri de noi. A fost greu când s-a oprit campionatul, lumea a stat acasă, dar acum sperăm să nu mai avem covid şi să vină şi lumea la stadion. Am auzit că suntem bătrâni, că nu mai puteam, dar echipa asta de bătrâni, care nu mai putea, a luat din nou campionatul. Meritam mai mult respect”, a declarat Camora la Digisport.

Costache: Să fii campionul României e unic. Când eram mic, pe la 9-10 ani, nu visam aşa ceva

„Nu vreau să mă opresc aici, am foame de trofee. Au fost momente grele, lumea ne critica, dar eu văd în vestiar ce grup avem şi ce puternici putem fi. Să fii campionul României e unic. Când eram mic, pe la 9-10 ani, nu visam aşa ceva, să fiu de patru ori campion. Vom juca serios cu FCSB, nu vrem să pierdem”, a declarat Costache la Digisport.

Burcă: Cred că am făcut o demonstraţie de forţă în această seară şi trebuie să ne mândrim

Andrei Burcă a afirmat, marţi seară, că CFR Cluj a făcut o demonstraţie de forţă la meciul cu FC Botoşani, scor 1-0, în urma căruia echipa ardeleană a reuşit să obţină al patrulea titlu consecutiv în Liga I.

„Suntem foarte fericiţi, nu ştiu dacă după Revoluţie a mai luat cineva patru campionate la rând. Dar mai avem un meci şi trebuie să terminăm campionatul frumos. Mă bucur că mi-am ajutat echipa şi mulţumesc lui Dumnezeu şi familiei că am reuşit să trecem peste toate. Au fost alături de mine când toată lumea zicea că suntem bătrâni şi nu mai putem. Cred că am făcut o demonstraţie de forţă în această seară şi trebuie să ne mândrim”, a spus Burcă la Digisport.

La rândul său, Valeriu Bordeianu a afirmat că CFR Cluj a reuşit o performanţă unică: „Sunt fericit că am reuşit o performanţă unică, o echipă din provincie să câştige patru campionate la rând, iar eu am fost la toate cele patru. Este o fericire de nedescris, te simţi fotbalist împlinit. Ştiam că va fi un meci greu, iar pe final am avut nişte emoţii. Am demonstrat că suntem bărbaţi, chiar dacă uneori lumea ne-a făcut praf, că suntem bătrâni, că nu mai avem energie, dar am demonstrat că putem”.

FC BOTOŞANI – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAM: Se spun antrenorii

Marius Croitoru, antrenor Botoșani: Nu le-am spus nimic jucătorilor după meciul cu Clinceni, eram prea supărat, am preferat să nu vorbesc la cald, doar le-am spus programul și am plecat. Cred că au înțeles, prima ocazie pentru a spăla rușinea este acum, cu CFR. Ei au o miză uriașă, să câștige campionatul. Nu e un capăt de țară dacă CFR bate la Botoșani, am mai pierdut. Este o durere, o nereușită.

Edi Iordănescu, antrenor CFR Cluj: Mai avem două finale, prima e la Botoşani. Timpul e inamicul nostru, din nou. Ne aşteptăm la o deplasare complicată, cu o echipă care ne-a pus mereu probleme şi care are miza ei pentru acest joc.

Scrisoarea lui Gigi Becali, din închisoare. Ce mesaje le-a trimis lui Argăseală, MM Stoica și Laurențiu Reghecampf
Provocarea cea mai mare va fi să recuperăm echipa. Am recunoscut că atunci când sunt jocuri din trei în trei zile ne confruntăm cu această problemă majoră. Timpul e foarte scurt pentru a lucra, pentru a pregăti cum trebuie jocul în detaliu.Trebuie să înţelegem din nou momentul, să găsim energia necesară şi să aducem trei puncte care pot fi decisive pentru campionat.

Anton Petrea: Nu este foarte plăcută situaţia în care am ajuns, să depindem de rezultatul adversarei noastre directe

Tehnicianul echipei FCSB, Anton Petrea, a declarat, marţi, că este greu să pregătească meciul cu Universitatea Craiova, având în vedere că şansele la titlu depind de rezultatul partidei din această seară, dintre CFR Cluj şi FC Botoşani.

„Este greu să pregătim echipa având în vedere că trebuie să aşteptăm meciul de diseară dintre Botoşani şi CFR. Nu este foarte plăcută situaţia în care am ajuns, am avut posibilităţi să ne păstrăm poziţia în clasament, dar acum am ajuns să depindem de rezultatul adversarei noastre directe şi să aşteptăm finalul acestui joc. Despre arbitraj nu vreau să vorbesc, au fost greşeli, dar nu e treaba mea. Noi am avut probleme cu accidentările în ultima vreme, am încercat de la joc la joc să găsim soluţii, să-i înlocuim pe cei accidentaţi, dar nu am reuşit să câştigăm şi să ne menţinem pe primul loc. Noi ne-am creionat un program de pregătire, dar rămâne de văzut poziţia pe care vom termina la finalul campionatului. Sper să ajungem la ultimul joc, să jucăm cu titlul pe masă şi apoi vom vedea”, a declarat Petrea, într-o conferinţă de presă.

FCSB joacă, miercuri, de la ora 21.30, cu Universitatea Craiova, în etapa a IX-a a play-off-ului Ligii I. Însă, în această seară, de la ora 20.30, are loc meciul FC Botoşani – CFR Cluj, iar, în cazul unei victorii, clujenii depind campioni ai României.

Tragedie! Fratele tatălui lui Helmut Duckadam s-a spânzurat! Avea 83 de ani