FCSB – Petrolul Ploieşti 1-0, pas de defilare spre titlu pentru echipa lui Becali

Echipa FCSB a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 1-0, gruparea Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a 29-a a Superligii.

03 mart. 2024, 22:43
FCSB – Petrolul Ploieşti 1-0, pas de defilare spre titlu pentru echipa lui Becali

UPDATE: FCSB – Petrolul Ploieşti 1-0. Pe Arena Naţională, Dawa a trimis peste poarta ploieştenilor, în minutul 22, la un corner executat de Florinel Coman. Zima a avut intervenţia meciului în minutul 45, la lovitura liberă a lui Coman, iar la cornerul care a urmat, bucureştenii au trimis din nou în bară, prin Alhassan, apoi Şut a şutat, iar balonul a fost scos de pe linia porţii şi prima repriză s-a încheiat fără gol, dar cu două cartonaşe galbene încasate de Ngezana şi Grozav.

Bucureştenii au făcut trei schimbări la pauză şi imediat după reluare au înscris. Mario Bratu a aşteptat prea mult şi a pierdut balonul, Florinel Coman a pătruns, a trimis în faţa porţii şi balonul a intrat în plasă, lovit de Luis Phelipe şi deviat de Ţicu. Era minutul 46 şi, după două minute, Zima a intervenit la şutul lui Radaslavescu.  Coman a şutat pe lângă poartă, în minutul 57, iar Băluţă a intrat în careu însă a trimis în plasa laterală. Ţicu a şutat puternic în minutul 84, dar Tătăruşanu a prins şi FCSB s-a impus cu 1-0. Bucureştenii au 64 de puncte şi sunt lideri, în timp ce Petrolul, cu 35 de puncte, nu mai are nicio şansă să intre în play-off.

FCSB: Târnovanu – Antwi, Ngezana, Dawa, Radunovic – Alhassan (Lixandru 46), Şut, Oct. Popescu (Radaslavescu 46; Pandele 57) – Al. Băluţă (V. Creţu 84), Miculescu (Luis Phelipe 46), Fl. Coman. ANTRENOR: Elias Charalambous

PETROLUL: Zima – Meijers, Garutti, Huja, Ţicu – Hanca (Işfan 57), Seto (Diomande 77), Jair (Jyry 71) – M. Bratu (D. Radu 57), Berisha (Irobiso 71), Grozav. ANTRENOR: Florin Pîrvu

 

Cartonaşe galbene: Ngezana 45+3, AL. Băluţă 73, Radunovic 84, A. Vlad 90+6 (pe bancă) / Grozav 45+3, Garutti 75, Işfan 84

DIGI SPORT ONLINE FCSB – Petrolul Ploieşti LIVE VIDEO: Runda a 29-a din prima ligă a României programează unul dintre cele mai interesante meciuri din istoria campionatului intern, duelul dintre FCSB şi Petrolul, un derby care a oferit multe momente memorabile de-a lungul timpului.

FCSB – Petrolul Ploiești, 20:30, Live Video, Digi Sport 1

Min. 46  Luis Phelipe marchează cu piciorul drept în primul minut din reopriza secundă, după un iureş la poarta „găzarilor” în finalulk primei reprize.

FCSB – Petrolul Ploiești, echipe âî:
FCSB: Târnovanu – Nana Antwi, Dawa, Ngezana, Radunovic – Șut, Lixandru, Alhassan – Oct. Popescu, Al. Băluță, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, M. Udrea, V. Crețu, Panțîru, Miculescu, A. Pandele, M. Toma, Ovidiu Popescu, Radaslavescu, Luis Phelipe
Antrenor: Elias Charalambous
Absenți: Pantea (accidentat), Olaru, (suspendat)

Petrolul Ploiești: Zima – Papp, Meijers, Huja – L. Dumitriu, Takayuki Seto, Diomande, Hanca – Jair, Irobiso, G. Grozav
Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Garutti, Radu, Bratu, Jyry, Dumitrache, D. Paraschiv, Berisha, Răducan
Antrenor: Florin Pîrvu
Absent: Musi (fără drept de joc)

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Cristian Marius Marchidanu (Brăila) / Arbitru VAR: Cătălin Popa (Pitești) / Arbitru AVAR: Iulian Dima (București) / R1: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) / Observator: Eduard Dumitrescu (Pitești)
Stadion: Arena Națională, București

De cealaltă parte, Petrolul Ploiești ocupă locul 10 în clasasament, cu 35 de puncte, la distanță de cinci ”lungimi” de Hermannstadt, ocupanta ultimului loc de play-off, care a jucat deja în această rundă. Astfel, formația lui Florin Pîrvu păstrează șanse matematice la play-off.

DIGI SPORT ONLINE FCSB – Petrolul Ploieşti LIVE VIDEO: În această partidă FCSB nu se va putea baza pe Darius Olaru, care a primit cartonașul roșu în etapa precedentă și este suspendat două meciuri, pe Denis Haruț și Alexandru Pantea, care sunt accidentați.

În meciul tur, FCSB și Petrolul au remizat, scor 2-2.

După cum a anunțat Adrian Ilie, Florinel Coman ar fi dorit de către VFB Stuttgart, formație care ar fi gata să-i plătească clauza de reziliere în valoare de 5 milioane de euro.

În cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Petrolul Ploiești, Elias Charalambous a fost întrebat despre posibilul transfer al fotbalistului pe care îl pregătește.

Scandal uriaş! Gigi Becali, sancţionat de UEFA după ce a pariat o sumă uriaşă pe un meci al FCSB în Conference League
”Dacă nu joacă pentru ceva important înseamnă că nu au obiective în carieră. Jucătorii trebuie să aibă lucruri mărețe în minute. Sunt bucuros dacă jucătorii mei au acest lucru în minte. Trebuie să îți pui obiective mereu.

(n.r. Ați vorbit cu Coman despre transferul în Bundesliga?) Nu, nu vorbim despre asemena lucruri și cred că nu e momentul potrivit să vorbim despre acest lucru”, a spus Elias Charlambous.

Florin Pîrvu, încrezător înainte de FCSB – Petrolul: „Dezamăgiți, dar nu resemnați. Vrem să scoatem maximum!”

Florin Pîrvu, antrenorul celor de la Petrolul, așteaptă o reacție de orgoliu din partea jucătorilor săi, după cele două înfrângeri care au diminuat drastic speranțele de play-off ale „găzarilor”.

„E un meci foarte important, jucăm cu liderul campionatului, o echipă foarte bună, rezultatele confirmă acest lucru. Venim după două înfrângeri, suntem dezamăgiți, dar nu resemnați. Vom lupta până la capăt și vrem să scoatem maximum din cele două jocuri rămase în sezonul regulat.

Din punctul meu de vedere, cel mai greu a fost să-i recuperăm pe jucători din punct de vedere mental. A existat dorință mare să prindem primele șase locuri, dezamăgirea după înfrângerea de acasă cu CSU Craiova a fost foarte mare. Am discuat și trebuie să mergem înainte. Urmează un alt meci, unul foarte important.

Dieta lui Ilie Năstase vs dieta lui Ion Ţiriac. Cum se menţin în formă coloşii tenisului românesc
În primul rând, este un derby, ceea ce contează foarte mult pentru suporterii noștri. Dar vrem să aducem puncte, avem nevoie! Știm că est un derby așteptat de fani, e clar că există motivație și sunt sigur că la ora jocului vom arăta bine”, a promis Pîrvu.

Clasament Liga 1: