FC Botoşani – CFR Cluj 0-2 şi liderul ajunge la 10 puncte de FCSB

CFR Cluj s-a impus în meciul cu FC Botoșani, scor 2-0. Se distanțează la 7 puncte de Universitatea Craiova și la 10 de FCSB.  

20 iun. 2020, 18:26
FC Botoşani – CFR Cluj 0-2 şi liderul ajunge la 10 puncte de FCSB

UPDATE. Ardelenii au decis meciul în primele 12 minute, grație unei „duble” rapide a lui Ciprian Deac. „Extrema” campioanei a ajuns astfel la 50 de goluri marcate în prima divizie din România.

Deac a deschis scorul după doar 3 minute, din penalty, după o intervenție neglijentă a fundașului central Andrei Chindriș. 9 minute mai târziu, „feroviarul” a transformat bine o lovitură liberă. Ce-i drept, misiunea i-a fost ușurată de poziționarea greșită a zidului și de plasamentul slab al portarului Hankic.

Botoșani nu a avut replică pentru campioană, iar atunci când a reușit să expedieze șuturi către poarta adversă, tânărul portar Hindrich, 17 ani, s-a opus.

Victorie clară pentru CFR, care a gestionat perfect un meci început practic în avantaj. Pentru Botoșani urmează meciul restant cu Craiova, în deplasare, în timp ce etapa viitoare CFR dă piept cu Craiova, pe 28 iunie.


FC Botoşani – CFR Cluj LIVE VIDEO online streaming DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV. Un meci amânat, dar care se va juca până la urmă în condiţiile în care medicul echipei botoşănene a fost depistat pozitiv la testele pentru COVID-19.

FC Botoşani – CFR Cluj LIVE VIDEO: 0-2

Min. 13. GOOOOOL CFR CLUJ: 0-2, DEAC! Mijlocașul a majorat diferența cu un gol superb marcat din lovitură liberă, de la marginea careului de 16 metri

GOOOOOL CFR CLUJ: 0-1, DEAC! Mijlocașul campionilor a transformat, fără emoții, lovitura de la 11 metri. Omrani a căzut în careu la un duel cu Chindriș și Cătălin Popa a dictat penalty

Partida din etapa a patra a play-off-ului Ligii 1 este prima jucată de FC Botoșani după pauza forțată, meciul cu Universitatea Craiova fiind reprogramat după ce mediul formației patronate de Valeriu Iftime a fost depistat pozitiv cu COVID-19. De partea cealaltă, CFR Cluj vine după victoria cu FCSB din Gruia, scor 1-0.

CFR Cluj are un moral bun înainte de acest meci, după ce a reuşit să câştige derby-ul cu FCSB în Gruia, scor 1-0. A fost un meci care a trezit nemulţumirea antrenorului Dan Petrescu, în ciuda victoriei obţinută de echipa sa. Petrescu s-a declarat nemuţumit după meci, considerând că partida a fost cea mai slabă a echipei sale din toate meciurile disputate contra formaţiei lui Gigi Becali.

La Botoşani, apele agitate de primul caz de COVID-19 s-au mai liniştit. Formaţia patronată de Valeriu Iftime şi-a îndeplinit deja obiectivul în acest sezon, dar rămâne o nucă tare pentru orice adversar care vine în Moldova. FCSB poate depunde mărturie, ţinând cont că echipa antrenată de Bogdan Vintilă a smuls cu greu o remiză în partida disputată pe Stadionul Municipal.

Universitatea Craiova – Astra 2-1. Oltenii încă se bat la titlu

FC Botoşani este pe locul 5 în playoff înainte de acest duel, cu 24 de puncte. Cu 9 puncte mai mult (şapte faţă de principalele urmăritoare), CFR Cluj este lider confortabil în Liga 1.

Formaţia antrenată de Dan Petrescu, campioana en-titre a României, a pierdut ultimul meci pe care l-a disputat la Botoşani, scor 1-2. Dacă în septembrie, cele două formaţii s-au întâlnit şi în Cupa României, în partida din noiembrie 2018 de la Botoşani, campioana a defilat, câştigând clar, scor 5-1. Păun, Deac, Omrani sau Culio au făcut spectacol atunci pentru formaţia antrenată la acea vreme de portughezul Conceicao.

În ultimele opt meciuri oficiale disputate de CFR, campioana nu a pierdut niciodată, chiar dacă în această perioadă de timp a înfruntat de două ori şi puternica formaţie spaniolă, FC Sevilla.

Cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, în sezonul regular și în șaisprezecimile de finală ale Cupei României.

În campionat, CFR Cluj și FC Botoșani și-au împărțit victoriile, fiecare formație reușind să se impună în meciul disputat pe teren propriu, iar partida din Cupă a fost câștigată de echipa antrenată de Marius Croitoru, după executarea loviturilor de departajare.