FC Vaslui, prima victorie în grupele Ligii Europa. A învins-o pe Sporting

Moldovenii au câştigat cu 1-0 meciul jucat la Piatra Neamţ cu Sporting Lisabona. Unicul gol l-a marcat Denis Zmeu, în minutul 30.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 20:29
FC Vaslui, prima victorie în grupele Ligii Europa. A învins-o pe Sporting

Dintre echipele româneşti, FC Vaslui a avut parte de cei mai puternici adversari în grupele Ligii Europa, dar trupa lui Viorel Hizo se descurcă cel mai onorabil. Moldovenii au reuşit una dintre surprizele serii, reuşind să o învingă pe Sporting Lisabona.

Chiar dacă lusitanii au venit la Piatra Neamţ cu echipa a doua, performanţa este una notabilă şi îi păstrează pe vasluieni cu şanse la calificarea în primăvara europeană. Unicul gol al meciului l-a marcat Denis Zmeu, în minutul 30, dar vasluienii au avut şi alte oportunităţi de a înscrie.

Tot 1-0 a fost şi scorul final al celuilalt meci din grupa D, Lazio – FC Zurich, astfel că bătălia decisivă pentru ocuparea locul 2 în grupa D se va da peste patru săptămâni, la Piatra Neamţ, între FC Vaslui şi Lazio.

Clasamentul grupei D: 1. Sporting – 9 p; 2. Lazio – 5 p; 3. Vaslui – 5 p; 4. Zurich – 2 p.

FC Vaslui – Sporting Lisabona 1-0

A marcat: Zmeu 30

Denis Zmeu a împins în plasă de la 6 metri o minge bâlbâită de Papp după un corner executat de Lucian Sânmărtean. Portughezul Pereirinha a contribuit şi el la gol, deviind balonul şi derutându-l pe propriul portar.

Clasament: 1. Sporting 9 puncte, 2. Lazio Roma 2 puncte, FC Vaslui 2 puncte, 4. FC Zurich 2 puncte.

Componenţa formaţiilor:

FC Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici – Zmeu, Pavlovici – Neagu, Adailton, Sînmărtean – Bello.

Sporting Lisabona: Marcelo – Pereirinha, Daniel Carrico, Alberto Rodriguez, Evaldo – Fernandez, Rinaldo, Schaars – Carrillo, Bozhinov, Capel.