FC Vaslui, surclasată de Fenerbahce. Moldovenii continuă în Liga Europa

Campioana CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Champions League, cu scorul general de 3-1. În schimb, FC Vaslui a fost învinsă pe propriul teren cu 1-4 de Fenerbahce şi va continua în play-off-ul Europa League. La scorul de 1-1, căpitanul vasluienilor, Ousmane N'Doye, a ratat o lovitură de la 11 metri.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 16:46
FC Vaslui, surclasată de Fenerbahce. Moldovenii continuă în Liga Europa

Expresia folosită în fotbal, că ratările se răzbună, şi-a găsit ilustrarea perfectă în partida de la Piatra Neamţ, dintre FC Vaslui şi Fenerbahce Istanbul. Ratarea unui penalty, de către căpitanului moldovenilor, Ousmane N’Doye, a fost urmată de o avalanşă de goluri în poarta Vasluiului şi, din potenţială calificată în play-off, gruparea patronată de Adrian Porumboiu a fost eliminată din competiţie.

Partida, contând pentru manşa a doua a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, a început de la scorul de 1-1, iar turcii au început tare, fiind obligaţi să înscrie. Au deschis scorul în minutul 12, prin Caner, însă replica trupei lui Şumudică a venit imediat, Marius Niculae aducând egalarea.

După acest moment, cele două formaţii şi-au împărţit perioadele de dominaţie, iar vasluienilor le-a aparţinut startul părţii secunde. Sânmărtean a avut câteva acţiuni superbe şi dintr-o fază creată de el vasluienii au obţinut penalty-ul care le putea aduce calificarea. Se întâmpla în minutul 54, când Ousmane N’Doye nu a reuşit însă să-l păcălească pe Volkan Demirel, iar portarul turcilor a agăţat balonul trimis de senegalez de la 11 metri.

Vasluienii n-au părut să acuze şocul, dar nici n-au mai avut forţă să atace şi se părea că aşteaptă prelungirile, însă turcii au schimbat desfăşurarea jocului în favoarea lor. Dirk Kuyt a făcut 2-1 în minutul 71, iar vasluienilor le mai trebuiau două goluri pentru calificare. A urmat o cedare totală a grupării moldave, care a mai încasat două goluri, iar scorul final a fost 4-1 pentru Fenerbahce. FC Vaslui rămâne totuşi în cupele europene, urmând să îşi afle vineri adversara din play-off-ul Ligii Europa.

Cele mai importante momente ale meciurilor Slovan Liberec – CFR Cluj şi FC Vaslui – Fenerbahce:

Min. 90+4 Finalul partidei de la Piatra Neamţ.

Min. 90+2 Moussa Sow nu mai ratează ţinta şi înscrie un gol superb. FC Vaslui – Fenerbahce 1-4!

Min. 89 Turcii au fost aproape să ducă scorul la 4-1, dar Sow a reluat pe lângă poarta lui Coman, din alunecare.

Min. 76 GOOOL Fenerbahce! Kuyt a majorat diferenţa, din pasa lui Alex. FC Vaslui – Fenerbahce 1-3.

Min. 71 GOOOL Fenerbahce! Dirk Kuyt a marcat pentru turci, din  apropiere!

Min. 69 Turcii sunt mai insistenţi în aceste momente.

Min. 54 Lovitura de la 11 metri a fost ratată de Ousmane N’Doye. Senegalezul a şutat aproape de centrul porţii, iar Volkan Demirel a reuşit să respingă. Rămâne FC Vaslui – Fenerbahce 1-1!

Min. 53 Arbitrul a acordat penalty pentru FC Vaslui, după ce un jucător din zidul lui Fenerbahce a atins mingea, în careu, la o lovitură liberă executată de Sânmărtean!

Min. 52 Sânmărtean este entuziasmant în acest debut de repriză. I-a năucit pe turci cu dribloingurile sale.

Min. 46 La Piatra Neamţ a început repriza secundă a meciului FC Vaslui – Fenerbahce Istanbul.

Min. 90+3 S-a încheiat partida Slovan Liberec – CFR Cluj, scor 1-2. Ardelenii s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor!

Min. 90+3 GOOOL CFR! Sougou a adus victoria CFR-ului, în Cehia!

Min. 45+3 Finalul primei reprize la Piatra Neamţ. FC Vaslui – Fenerbahce 1-1.

Ocazie uriaşă a turcilor. Şahin a reluat greşit peste poartă, din 6 metri, în condiţiile în care îl avea în faţa sa doar pe Coman.

Min. 31 Vaslui – Fenerbahce Probleme în sectorul ocupat de fanii turci, unde au fost aprinse torţe. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. În teren, vasluienii iau cu asalt poarta turcilor.

Min. 77 Slovan Liberec – CFR Cluj Cehii joacă mai bine şi atacă în valuri poarta lui Felgueiras. Morozenko şutează în bară şi scorul rămâne 1-1. Pentru a se califica, gazdele trebuie să mai înscrie două goluri.

Min. 31 Vaslui – Fenerbahce Mare ocazie a vasluienilor. Şutul lui Stanciu, din interiorul careului, a fost respins cu greutate de portarul Volkan Demirel.

Min. 71 Slovan Liberec – CFR Cluj Sougou are şansa de a-i readuce pe ardeleni în avantaj, dar şutul său trece puţin pe lângă poarta apărată de Bicik.

Min. 27 Vaslui – Fenerbahce Baroni şutează şi el din afara careului vasluian, dar tot pe lângă poartă.

Min. 24 Vaslui – Fenerbahce Alex este cel mai periculos jucător al turcilor. Brazilianul a prins un vole din afara careului, dar mingea a trecut pe lângă poarta lui Coman.

Min. 57 Slovan Liberec – CFR  Cluj GOOOL Slovan! Sural reşeşte egalarea, după ce a ajuns în poziţie de unu-la-unu cu portarul ardelenilor. Slovan – CFR Cluj 1-1!

Min. 12 Vaslui – Fenerbahce GOOOL FC Vaslui! Marius Niculae a adus egalarea, după doar două minute, din centrarea lui Sînmărtean! FC Vaslui – Fenerbahce 1-1!

Min. 12 Vaslui – Fenerbahce GOOOL Fenerbahce! Caner a deschis scorul, cu o lovitură de cap din marginea careului mic. FC Vaslui – Fenerbahce 0-1!

Min. 10 Vaslui – Fenerbahce Gruparea din Istanbul domină începutul de meci şi este foarte activă la marginea careului nostru de 16 metri.

Min. 2 Vaslui – Fenerbahce Turcii expediază deja primul şut pe spaţiul porţii apărate de Dani Coman. Alex a încercat un lob, dar portarul Vasluiului a reuşit să reţină

Min. 46. A început repriza secundă la Liberec, iar la Piatra Neamţ s-a dat startul primei părţi a meciului FC Vaslui – Fenerbahce.

Min. 45+1 Finalul primei reprize.

Min 45+1 GOOOL CFR! Contrar cursului jocului, Kapetanos deschide scorul! Grecul a reluat cu capul în plasă mingea venită din centrarea lui Sougou! Slovan Liberec – CFR Cluj 0-1!

Min. 43 Slovan continuă să domine autoritar, în timp ce clujenii abia dacă reuşesc să treacă de centrul terenului.

Min. 34 Gazdele domină jocul, clujenii sunt în corzi. Slovan este din nou aproape de gol, dar Vlacha nu reuşeşte să trimită în poarta noastră.

Min. 27: Cehii au două ocazii succesive de a înscrie, dar intervenţiile lui Felgueiras păstrează tabela intactă. Mai întâi portarul lusitan a scos de sub transversală şutul lui Breznanik, iar după câteva zeci de secunde a avut o intervenţie excelentă la şutul lui Sural, din 5 metri!

Min. 19 Bară CFR Cluj! Ivo Pinto a centrat de pe partea dreaptă, dar mingea trimisă de portughez a căzut pe transversală.

Min. 15 Este rândul cehilor să tragă la poartă, dar Blazek nu nimereşte ţinta, din apropiere. A fost o acţiune periculoasă a gazdelor.

Min. 13 Primul şut pe poartă le aparţine clujenilor. Bastos a tras de la 25 de metri, dar portarul cehilor a prins mingea.

Min. 10 Mingea este plimbată între cele două careuri de 16 metri, echipele neîndrăznind să se apropie mai mult de poarta adversă.

Min. 3 CFR-ul începe curajos. Kapetanos ajunge în poziţie bună în faţa porţii, dar în locul şutului preferă o pasă în spate la Edimar, care trimite mult peste bară.

Min. 1 Fluier de start în returul Slovan – CFR.

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora – Edimar, Sare, Vass – Bastos, Kapetanos, Sougou.

 

CFR Cluj şi FC Vaslui joacă în această seară meciurile decisive pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. De la ora 20.00, ardelenii evoluează pe terenul campioanei Cehiei, Slovan Liberec, şi pornesc cu avantajul scorul din tur, când au câştigat cu 1-0.

Întâlnirea de la Liberec va fi condusă la centru de belgianul Serge Gumienny, care a mai arbitrat-o pe CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor, în sezonul 2010/2011, în întâlnirea pe care gruparea noastră a pierdut-o în Gruia, scor 0-4, cu Bayern Munchen.

O oră mai târziu, de la 21.00, la Piatra Neamţ, FC Vaslui joacă manşa secundă cu Fenerbahce Istanbul, după ce săptămâna trecută, pe malurile Bosforului, elevii lui Şumudică au încheiat 1-1.

Dacă vom încerca să jucăm la 0-0, nu vom avea nici o şansă, va fi sinucidere curată!„, declara la conferinţa de presă antrenorul vasluienilor, deşi acest rezultat este luat în calcul de către suporteri, pentru că le-ar permite moldovenilor să se califice în optimi.

Întâlnirile Slovan Liberec – CFR Cluj şi FC Vaslui – Fenerbahce Istanbul vor fi transmise LIVE TEXT pe rtv.net.