„FCSB activează ilegal în Liga 1”. Acuzaţii incredibile ale unui fost candidat la şefia FRF

Sorin Răducanu, fost jucător la Dinamo şi fost candidat la şefia FRF, susţine că FCSB nu are Certificat de Identitate Sportivă, ceea ce înseamnă că nu poate juca în Liga 1. Ministerul Tineretului şi Sportului confirmă afirmaţiile făcute de Sorin Răducanu.

20 dec. 2017, 15:20
„FCSB activează ilegal în Liga 1”. Acuzaţii incredibile ale unui fost candidat la şefia FRF

Sorin Răducanu, cel care a jucat la Dinamo în perioada 1984-1986 şi 1990-1991, susţine că FCSB nu are dreptul să joace în Liga 1, deoarece nu are Certificat de Identitate Sportivă: ”Becali mi se pare că-l are pe ăla din 2003, dar ăla nu mai e valabil după sentinţa definitivă a justiţiei române, care a spus pe 3 decembrie 2015 că societatea comercială a lui Gigi nu e Steaua Bucureşti. Un an mai târziu, clubul ăsta nu a mai avut voie să folosească nici numele Steaua. Niciodată MTS-ul nu-ţi dă CIS când există o hotărâre judecătorească definitivă”, a declarat Sorin Răducanu pentru gsp.ro.

Într-o solicitare făcută de Gazeta Sporturilor pe această temă, Ministerul Tineretului şi Sportului a confirmat: ”În acest moment sunt câteva cluburi şi asociaţii care se numesc „Steaua” printre care şi CSA, dar nu există nimic cu numele de FCSB”, este răspunsul dat de instituţie.

Certificatul de Identitate Sportivă este acordat de MTS şi, fără el, o echipă nu poate evolua în fotbalul profesionist. Cel mai probabil, Gigi Becali îşi legitimează clubul cu CIS-ul din 2003, însă denumirea echipei în acel document este ”Steaua Bucureşti”. Instanţele i-au interzis însă să folosească această denumire.

Sorin Răducanu susţine că a primit aceste informaţii de la Florin Talpan: „Mi-a arătat un document şi-mi zice: ”uite, domnule, la Tribunalul Bucureşti FCSB nu e înscrisă în Registrul Sportiv”. Dacă nu eşti înscris acolo nu ai dreptul să participi în competiţii. Mi-a zis că participă ilegal la competiţie, dar n-a scos nimeni niciun cuvinţel. Liga a bolborosit ceva, FRF a folosit asta doar cum a vrut ea. E clar, FCSB participă total ilegal la competiţii!„.