FCSB e „adevărata Steaua”. Comandatul CSA a făcut dezvăluirea: „Gigi Becali nu a furat echipa”

„Telenovela FCSB vs. CSA" continuă. Cea mai importantă dezvăluire din ultima vreme a venit din partea lui Cristian Gațu, comandatul CSA Steaua în 1998, anul în care echipa armatei a fost preluată de către Viorel Păunescu și Gigi Becali. 

13 mai 2022, 16:56
FCSB e „adevărata Steaua”. Comandatul CSA a făcut dezvăluirea: „Gigi Becali nu a furat echipa”

Cristian Gațu, fostul mare handbalist al României, campion mondial cu naționala în 1970 și 1974, susține că echipa lui Gigi Becali este „adevărata Steaua”. Comandatul CSA a explicat ce s-a întâmplat, de fapt, în anul ’90, când latifundiarul din Pipera a preluat echipa „roș-albastră”.

„Am primit ordin să separ echipa de fotbal de club. Echipa lui Becali este Steaua. Pe acte și prin dorința armatei. Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua”, a declarat Cristian Gațu la Gold FM.

 

Gigi Becali, considerat salvatorul echipei Steaua București

 

Cristian Gațu a povestit cum a intrat „pe fir” Gigi Becali și cum a fost trecută echipa de fotbal Steaua București de la armată, la afaceristul pasionat de sportul „rege”.

„Am făcut Statutul și am convocat Adunarea Generală. Am invitat toți fotbaliștii în viata care au jucat la Steaua, precum Zavoda, Alecsandrescu, Voinescu, Liță Dumitru. Toți. Apoi am încercat să-l conving pe domnul Ienei să fie președinte. A acceptat, doar că la o Adunare Generală FRF, Mircea Sandu m-a rugat să-l las pe domnul Ienei în pace pentru că are nevoie de el la FRF. Urma Adunarea Generală, iar eu nu aveam președinte.

Am făcut o lista și ultimul pe ea era Viorel Păunescu. Îmi era prieten. La Adunarea Generală, de la CCA, s-a ales Consiliul de Administratie, care avea misiunea să aleagă președintele, doar că nu au reușit să ajungă la o concluzie. Când l-am propus pe Viorel Păunescu, daca acesta nu era lângă o biblioteca să se sprijine, ar fi căzut. Așa a ajuns Păunescu președinte.

Când a revenit PD la Guvernare, domnul Babiuc l-a chemat pe Păunescu și i-a spus să mai organizeze din nou Adunarea Generală, dar fără mine, pentru că a vrut să mă dea afară. Așa au cooptat persoane noi, iar unul propus era Vova Cohn, prieten al lui Babiuc, doar că era prea dinamovist

Prin domnul Păunescu l-am cunoscut pe Gigi Becali, la Intercontinental, când pregătea A.G. Aceasta a fost în 2003 și am participat ca invitat. Erau două tabere, Becali și Păunescu, iar ședința a fost condusă de fratele lui Viorel, Constantin Păunescu. Erau acolo toți campionii de la Sevilla, în spatele meu și chiar mă întrebau cu cine să voteze.

 

Cristian Gațu: „Trecerea către Gigi Becali a echipei de fotbal Steaua București a fost votată de toți campionii europeni”

 

Au semnat toti cei prezenți. Trecerea către domnul Becali a fost votată și de toți campionii europeni, prezenți acolo. Nu știu dacă acolo s-a semnat și pentru stemă, imn și steag. În Statutul, la care am lucrat chiar eu, se scria că AFC preia totul. Tradiție, glorie sportiva și continuitate. Că CSA cedează totul.

În 1998 s-a hotărât, cu concursul domnului Babiuc, desprinderea secției de fotbal de CSA, prin proces civil al divizării, echipa de fotbal cu atributele ei, loc în clasament, coeficient european, tradiții glorioase și continuitate sportivă au trecut la AFC, la domnul Păunescu. Prin toate actele și prin dorința armatei, echipa lui Becali e Steaua. Din punctul meu de vedere este aceeasi echipă. Prezența domnului Becali a însemnat viață, pe care i-a dat-o acestui club, pentru că banii i-a dat.

Fără Păunescu și Becali, Steaua nu mai era nimic, nu că divizia a cincea. Mai rău, se desființa. Am fost nevoiți să facem trecerea, altfel nu mai existam. Gigi Becali nu a furat Steaua. Din 2003, AFC Steaua Bucuresti putea să facă orice voia cu patrimoniul său, să o înstrăineze. Verificați Statul de bază pe care s-a făcut acest lucru”, a dezvăluit fostul mare handbalist, om „cheie” în istoria clubului sportiv Steaua.


loading...
Partenerii noștri