FCSB – Rapid, 3-1. Giuleștenii și-au pus capac cu gafele din defensivă. Gigi Becali revine în lupta pentru podium

Cu Dan Șucu în tribună, FC Rapid a pierdut categoric în fața celor de la FCSB. Echipa lui Gigi Becali rămâne în cursa pentru play-off și chiar pentru podium.

06 nov. 2022, 23:00
FCSB – Rapid, 3-1. Giuleștenii și-au pus capac cu gafele din defensivă. Gigi Becali revine în lupta pentru podium

FCSB a dominat-o pe Rapid tot meciul, dar gafele din defensiva giuleșteană au făcut cel mai mult diferența. A fost 2-0 la pauză, după reușitele lui Cordea și Compagno. În repriza secundă, Popescu a făcut 3-0, iar pe final, Dugandzic a redus din diferență, din penalty. S-a încheiat 3-1. Astfel, FCSB a urcat după 15 etape pe locul 7, prima poziție de play-out. 23 de puncte are echipa lui Gigi Becali, la 3 puncte în spatele Petrolului și a celor de la Hermannstadt, care au 17, respectiv 16 partide disputate.

Rapid rămâne pe locul al doilea, cu 32 de puncte după 17 etape, la 8 puncte în spatele liderului Farul Constanța, care de asemenea, a disputat 17 meciuri în competiția internă.

„Rapidul a fost de nerecunoscut”, a declarat Gică Popescu, la Prima Sport. „FCSB și-a dorit mai mult victoria. A fost bine pusă în teren, Rapid nu știe să joace departe de Giulești, e o echipă timidă, fricoasă, rezultatul e mai mult decât corect”, a remarcat Florin Răducioiu, la postul TV menționat.

Peste șase zile, rapidiștii vor încerca să treacă peste eșecul de pe Arena Națională în confruntarea cu CS Universitatea Craiova (locul 3, 30 de puncte în 16 etape), iar FCSB va disputa peste șapte zile duelul cu FC Universitatea Craiova, a lui Mititelu, aflată pe locul 14, cu 16 puncte în 16 etape.

FCSB – Rapid, LIVETEXT

Final de meci. 3-1 pentru gazde.

Min. 90+2 – Ocazie, FCSB! Omrani este aproape să înscrie din lovitură liberă! Trage cu stângul peste zid, dar mingea trece pe lângă poartă

Min. 90 – Ocazie, FCSB! Florinel Coman irosește o mare ocazie, de 4-1. Se apropie de marginea careului, dar trage cu dreptul prost, peste poartă.

Min. 79 – Ocazie, Rapid! Săpunaru încearcă poarta adversă, dar mingea se lovește de Oaidă, iar mingea ajunge în corner.

Min. 76 – Gol, Rapid! Croatul Dugandzic trage în dreapta, Târnovanu se aruncă în cealaltă direcție. 3-1.

Min. 75 – Crețu îl faultează pe Dugandzic în careu. Se dictează penalty. Fundașul primește galben.

Min. 70 – Eliminare pentru Rapid. Junior Morais vede roșu, după cel de-al doilea fault la Cordea în câteva minute. Brazilianul l-a lovit cu palma peste față de golgheterul de la FCSB.

Min. 69 – Ocazie, FCSB! Încă o lovitură liberă periculoasă! Gazdele șutează puternic, dar mingea trece puțin peste transversală.

Min. 57 – Gol, FCSB! Octavian Popescu face 3-0, după o acțiune pe contraatac. Jucătorul lui Gigi Becali trage cu dreptul, din careu, după un assist al lui Cordea. 

Min. 56 – Ocazie, FCSB! Octavian Popescu este foarte aproape să facă 3-0, din lovitură liberă. Trage cu dreptul pe lângă zid, dar Moldovan se opune.

22:10 – Reîncepe meciul.

21:55 – Pauză pe Arena Națională.

Min. 37 – Ocazie, Rapid! Ioniță se îndreaptă cu balonul la picior către careul advers, șutează pe jos, dar mingea trece pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min. 29 – Gol, FCSB! 2-0. Ioniță trimite o pasă greșită, la adversar, iar FCSB profită, din nou. Mingea sare totuși la Săpunaru, care trimite în Șut, de la FCSB. Balonul sare norocos la Compagno, care finalizează. E bară-gol! 

Faza a fost analizată cu VAR, pentru henț la Șut, dar golul este validat. 2-0 pentru FCSB.

Min. 14 – Gol, FCSB! 1-0. Cordea descide scorul, după o mare gafă din partea fundașului dreapta de la Rapid, Onea. Jucătorul din Giulești a primit pasă de la portar, după care a pasat greșit, la adversar. Mijlocașul de la FCSB a finalizat, iar Moldovan nu a avut vreo șansă. Octavian Popescu a pasat decisiv.

Min. 10 – Gol nevalidat, Rapid. Sefer centrează din lovitură liberă, iar Dragoș Grigore, lăsat liber, înscrie superb cu capul. Târnovanu, fără șanse. Totuși, fundașul central de la Rapid se afla în poziție neregulamentară. Centralul Sebastian Colțescu a confirmat offside-ul după confirmarea arbitrilor din cabina VAR.

Min. 5 – Ocazie, Rapid! Kait șutează din afara careului, cu stângul, dar Târnovanu se opune și respinge în corner.

21:10 – Sebastian Colțescu a fluierat pentru startul partidei. 

FCSB – Rapid, echipele de start

Echipa FCSB-ului pentru meciul cu Rapid:

Târnovanu – Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Oaidă – Cordea, Compagno, Oct. Popescu
Rezerve: Vlad – Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu

Adrian Mutu, în schimb, merge pe formula deja consacrată.

Echipa Rapidului pentru meciul cu FCSB:

Moldovan – Onea, Săpunaru, Grigore, Morais – Emmers, Albu, Kait – Sefer, Luckassen, Ioniță
Rezerve: Drăghia – Iacob, Ignat, Ștefan, Crepulja, Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzic

FCSB – Rapid, știrea inițială

FCSB – Rapid se joacă diseară, de la ora 21:00, pe Arena Națională și LiveText, pe RomâniaTV.net. Se anunță drept una dintre cele mai așteptate partide din sezonul regulat din Liga I. 

Seara de duminică, 6 noiembrie, aduce suporterilor din întreaga țară două rivale de tradiție, FCSB și Rapid București. Pe de o parte, FCSB se află într-o mare criză. A fost ciuca bătăilor în grupele Conference League, iar în campionat a bifat prestații modeste, care l-au făcut pe Gigi Becali să vorbească din nou despre retragerea din fotbal. De asemenea, antrenorul Nicolae Dică a fost nevoit să-și depună pentru a doua oară demisia, în urma înfrângerii suferite în fața celor de la U Cluj, 2-1 în deplasare.

De cealaltă parte, celor de la Rapid le merge „strună” în campionat, odată cu atragerea afaceristului Dan Șucu. Giuleștenii joacă mereu cu tribunele pline și-și domină categoric adversarele. Astfel, în ultimele partide, rapidiștii au remizat acasă, cu Farul lui Gică Hagi, lider în Liga I, 1-1 și tot pe teren propriu, au învins cu 2-1 CFR-ul lui Dan Petrescu. Acum, Adrian Mutu își propune să continue seria prestațiilor spectaculoase, pentru a ținti poziția de lider în campionat.

Rămâne de văzut cum vor reacționa pentru FCSB, care după eliminarea din Conference, își vor îndrepta atenția strict către competiția internă. Un eventual eșec al vicecampioanei, cu interimarul Mihai Pintilii pe bancă, ar însemna o diferență de 20 de puncte față de liderul Farul și 15 față de Rapid, locul al doilea.

FCSB – Rapid, ultimele rezultate

Rapid, echipa revenită anul trecut în Liga I a reușit să bifeze două victorii în ultimele trei partide jucate împotriva celor de la FCSB:

24 iulie 2022, Liga I. Rapid – FCSB, 2-0;

15 decembrie 2021, Liga I. FCSB – Rapid, 3-1;

15 august 2021, Liga I. Rapid – FCSB, 1-0.

În rest, meciurile precedente s-au disputat înainte de anul 2015, deci înainte de retrogradarea giuleștenilor în ligile inferioare.

FCSB – Rapid, echipele probabile

FCSB: 32. Târnovanu – 2. V. Crețu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic – 27. Olaru, 8. Șut, 18. Edjouma – 98. Cordea, 96. Compagno, 10. Oct. Popescu

Rezerve: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 7. Fl. Coman, 9. I. Stoica, 11. Miculescu, 22. Boboc, 28. Pantea, 29. Bouhenna, 80. Radaslavescu;

Absenți: Panțîru, Ov. Popescu, I. Cristea, Omrani (accidentați);

Antrenor: Mihai Pintilii.

RAPID: 31. H. Moldovan – 19. Onea, 22. Săpunaru, 21. D. Grigore, 13. Morais – 14. Kait, 23. Albu, 10 Ioniță – 7. Sefer, 45. Dugandzic, 9. Costache;

Rezerve: 90. Drăghia, 4. Crepulja, 6. P. Iacob, 8. A. Ciobanu, 17. Pănoiu, 25. Emmers, 28. Mățan, 42. Luckassen, 71. Vojtus;

Absent: Papeau (accidentat);

Antrenor: Adrian Mutu.

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) / Arbitru VAR: Petrescu Radu (Bucureşti), Arbitru AVAR: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

Ce posturi TV vor transmite FCSB – Rapid

Partida dintre FCSB și Rapid va fi transmisă de la ora 21:00, LIVE, pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și pe Orange Sport.