Buget de titlu pentru Rapid București. Ironie la adresa patronului de la CFR / Ce l-a determinat pe Dan Șucu să investească

Dan Șucu, noul investitor de la Rapid București, are planuri mari în Giulești. Celebrul antreprenor vrea să câștige titlul și să joace în cupele europene. Juratul de la „Imperiul Leilor" promite o strategie pe termen lung la echipa din Capitală.

25 mai 2022, 16:58
Buget de titlu pentru Rapid București. Ironie la adresa patronului de la CFR / Ce l-a determinat pe Dan Șucu să investească

Patronul gigantului Mobexpert a preluat 50% din acțiunile Rapid București, iar unul dintre motivele care l-au împins să se implice în fotbal reprezintă cariera sportivă a unui fiu de-al său, pe lângă atmosfera spectaculoasă pe care suporterii reușesc să o creeze.

Fiul cel mare, Dan Matei (14 ani), este legitimat la Rapid și dorește să se facă fotbalist. Petru Andrei (12 ani) este băiatul cel mic, pasionat de investițiile la bursă.

Cunoscutul antreprenor nu este un rapidist înfocat, dar vrea să sprijine sportul de masă, cu atât mai mult pentru că fiii săi sunt pasionați de activitățile sportive.

 

Ce buget are Rapidul în primul an, sub comanda lui Dan Șucu și a lui Victor Angelescu

 

Dan Șucu are planuri care vor crea emoții în tabăra CFR-ului, a FCSB-ului și a Craiovei CSU. Proprietarul Mobexpert are în plan investiții masive la echipă. Pentru primul an, 7 milioane de euro, iar peste doi ani, numai puțin de 14 milioane de euro.

„Vom avea anul acesta un buget de 7 milioane de euro. Nico trebuie să aibă un traseu clar pentru acest an, pentru anul viitor și pentru peste doi ani. Anul acesta va avea 7, anul viitor va avea 10 și peste 2 ani va avea 14. Până la 24 mai e puțin

Anul acesta, cheltuielile au ajuns la 4 milioane de euro.Banii trebuie cheltuiți cu multă responsabilitate

Nu vrem doar să fim campioni. Contează și cum ajungem acolo”, a declarat Dan Șucu, în prima sa conferință de presă, în calitate de investitor la Rapid București.

Victor Angelescu, celălalt investitor, a anunțat că 10% din bugetul de cheltuieli al Rapidului va fi direcționat către juniori.

„Zona de elită de juniori va avea un buget deja de 10 la sută din bugetul nostru de cheltuieli. În mod cert în doi ani va fi cel mai mare buget din Liga 1 pe partea de juniori. Acolo am cerut eu drept de prevalare”, a transmis Angelescu.

 

Dan Șucu nu vrea donații de la partide și primării

 

Noul investitor din fotbalul românesc a anunțat planul investițional și sursele de finanțare pentru următoarea perioadă. Mai mult, Șucu a atenționat că vrea să stea departe de sfera politică și administrativă.

„Eu, Victor și Nico ne dorim un club care să-și respecte fanii, jucătorii, angajații și fanii. Vrem să fie profitabil și câștigător. Ați putea spune că așa ceva nu există, dar va exista. Vom și serioși și ne vom respecta promisiunile.

Vrem ca fanii să fie mândri nu doar de performanțe, ci și de modul în care sunt obținute

În competiția sportivă nu sunt implicat. Nu mă voi implica. De asta se va ocupa Nico. Mă voi ocupa de competiția organizațională. Vom avea obiective clare, linii de business clare.

Vrem să vindem 8.000 de bilete și să vindem publicitate de 2,5 milioane de euro. Publicitatea nu avea legătură cu primarii sau miniștri. Nu vrem bani de la Primării sau Ministere. Ne vom plăti în mod ireproșabil taxele”, a declarat Dan Șucu.

Dan Șucu și Victor Angelescu dețin câte 50% din acțiunile clubului cu trei titluri de campioană a României și 13 Cupe Naționale.

 

Primele înțepături între Rapid și CFR Cluj, cu Dan Șucu la cârma clubului giuleștean

 

Dan Șucu este pregătit să izbutească în fotbal cum reușește și în afacerile pe care le gestionează în prezent. Astfel, are în plan cucerirea titlului chiar din primul sezon. În plus, noul investitor a lansat o primă înțepătură la adresa lui Neluțu Varga, misteriosul patron al CFR-ului, în spatele căruia s-ar afla, de fapt, PSD-istul Vasile Dîncu.

„Modelul de business de la ei (n.r. – CFR Cluj) îl înţeleg foarte greu sau aproape deloc. Pentru că nu e ceva de înţeles din punct de vedere economic. Pe patronul de acolo nu l-am întâlnit în afaceri. Probabil că dacă ar fi fost proeminent în direcţia respectivă…

Eu nu am auzit de afacerile dânsului. Copiii m-au rugat să vorbesc cu Nico dacă putem să-l aducem pe Kevin de Bruyne. Dacă CFR a reuşit să ia de cinci ori la rând campionatul probabil că şi următorii care vor începe vor lua campionatul de 5, 6, 10 ori la rând. Şi următorii ar trebui să fim noii”, a mai punctat Șucu.

26 de magazine Mobexpert are Dan Șucu, cu o cifră anuală de afaceri în valoare de 200 de milioane de euro. De asemenea, investitorul de la „Imperiul Leilor” mai gestionează și alte afaceri, inclusiv start-up-uri.