FCSB – SHIRAK 3-0, calificare spectaculoasă în turul următor al Europe League

FCSB a învins Şirak, scor 3-0, şi s-a calificat în turul doi preliminar al Ligii Europa. Tot acolo merge şi FC Botoşani, în timp ce Universiattaea Craiova a fost eliminată din competiţie. De asemenea, în cursă a rămas şi CFR Cluj, după ce a retrogradat din Liga Campionilor.

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 19:49
FCSB – SHIRAK 3-0, calificare spectaculoasă în turul următor al Europe League

UPDATE: Formaţia FCSB a învins, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa armeană Şirak, în primul tur preliminar al Ligii Europa, şi s-a calificat în runda secundă preliminară a competiţiei.

Tehnicianul echipei FCSB, Anton Petrea, a declarat, joi seară, după calificarea în turul doi preliminar al Ligii Europa, că la partida cy Şirak, scor 3-0, au existat câteva momente de nesincronizare, dar per total este mulţumit. El a precizat că îl bucură convocarea lui Sergiu Buş în premieră la echipa naţională, menţionând că nu ştia că s-au anunţat convocările.

“Un meci dificil, ştiam de acest lucru. Am avut câteva probleme, mai ales în prima repriză. Dar mă bucur pentru rezultat şi pentru calificare. Au fost câteva momente de nesincronizare pe care le vom analiza. Dar per total mă declar mulţumit de această partidă. Nu e vorba de nemulţumit în ceea ce priveşte schimbările, jucăm din trei în trei zile, aşa că încercăm să rotim pe cât posibil unii jucători. Mă bucur pentru Buş, îi urez mult succes”, a spus Petrea la Prima TV.

FCSB – SHIRAK 3-0, GOOOL Buziuc în min. 83

FCSB – SHIRAK 2-0, GOOL Tănase din penalty în min. 65

FCSB – SHIRAK 1-0, GOOOL Olaru in min. 34

Tot joi, FC Botoşani s-a calificat în turul doi preliminar învingând Ordabasi, scor 2-1, în deplasare, cu scorul de 2-1, iar Universitatea Craiova a pierdut confruntarea din primul tur preliminar cu Lokomotiv Tbilisi, scor 1-2. Craiovenii au jucat tot în deplasare.

Tragerea la sorţi a turului doi preliminar al Ligii Europa va avea loc luni, 31 august, de la ora 14.00, la Nyon.

FCSB – FC Shirak, din turul întâi preliminar al Europa League, va începe la ora 21:00 și va fi transmis în format LIVE TEXT pe RomaniaTV.net.

Roș-albaștrii au un moral bun, mai ales că mereu au trecut de echipele din Armenia. Chiar anul trecut, FCSB i-a eliminat pe cei de la FC Alashkert, în preliminariile Europa League, însă cu emoții. După un sec 0-3 în deplasare, bucureștenii au cedat surprinzător acasă, scor 2-3. 

 

FCSB – Shirak, 21:30, LIVE pe Prima TV şi Look Plus

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Miron, I. Cristea, Panțîru – Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase – Man, Sg. Buș, Fl. Coman 
Rezerve: Ducan – Moruțan, Ad. Petre, Vînă, Buziuc, Ion, Horșia 
Antrenor: Toni Petrea

Shirak: Ermakov – Margaryan, Mkoyan, Prljevic, Daboyan – Aslanyan, Manoyan, Muradyan, Malakyan – Nenadovic – Kone 
Rezerve: Kasparov – Mikaelyan, Muradyan, Udo, Gevorkian, Arzoyan, Avo 
Antrenor: Tigran Davtyan

Stadion: Arena Națională, București
Arbitru: Admir Šehović / Asistenți: Amer Macić, Goran Dujak (toți din Bosnia)

FCSB e… Steaua. Eroare uriaşă comisă de adversara roş-albaştrilor din Europa League

Armenii au prezentat-o pe FCSB pe pagina oficială de Facebook. Printre golurile marcate de fotbaliştii antrenaţi de Toni Petrea s-au regăsit însă şi câteva cadre cu reuşitele echipei din Liga 3, CSA Steaua.  

În trecut au mai existat momente de confuzie din cauza scandalului pe care Gigi Becali l-a purtat cu Armata. Mai mulţi adversari pe care FCSB i-a întâlnit în cupele europene pe roş-albaştri s-au referit la clubul lui Becali drept „Steaua”.

 

Și Sergiu Buș a comis-o: “Nu știu pe ce loc au terminat, 3 sau 4 în Albania”

Nici FCSB nu și-a făcut temele foarte bine înainte de confruntarea cu armenii din Europa League. Sergiu Buș nu știa țara din care Shirak, într-o declarație dată la finalul meciului cu Astra Giurgiu, câștigată cu 3-0:

“Urmează meciul cu Shirak, da… Nu știu pe ce loc au terminat, 3 sau 4 în Albania… Nu am căutat pe net nimic despre ei. Vom pregăti meciul de mâine încolo și 100% vom ști și tactic, și ce trebuie sa facem în teren”.

Toni Petrea: “Trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să obţinem calificarea”

Antrenorul celor de la FCSB, Toni Petrea, a declarat că, în mod normal, echipa sa nu ar trebui să aibă nicio emoție în această confruntare și că FCSB este mare favorită în fața celor de la Shirak:

”Am trecut peste faza cu emoţiile, am experienţa meciurilor europene din altă postură. Shirak a jucat o singură partidă de la reluarea sezonului. Din informaţiile mele, am îneţeles că sunt jucători vechi ai echipei.

Trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să obţinem calificarea. Avem jucători de valoare, cu potenţial, însă nu vreau să vorbesc de sume. Sincer, mă gândesc doar la meciul cu Shirak, apoi putem să vorbim de posibili adversari”, a spus Petrea.

Strategia lui Gigi Becali la FCSB, considerată falimentară de un patron de club! ”Să ne uităm la CFR Cluj”

Fostul atacant al naționalei României consideră că, pentru a câștiga titlul, FCSB are nevoie și de jucători străini, oferind ca exemplu ceea ce s-a întâmplat la CFR Cluj în ultimii ani.

Ciprian Marica nu e de acord cu strategia impusă de Gigi Becali la FCSB

”Până acum, a eșuat în România cu această strategie. Eu îl înțeleg, sunt naționalist, dar nu a mai avut rezultate în Liga 1, cel puțin nu în ultimii ani. Dacă ne uităm la CFR Cluj, o să vedem o altă abordare.

Dacă nu avea doi sau trei jucători străini, Dan Petrescu nu reușea să obțină aceste performanțe”, a declarat Ciprian Marica, la ProX.

FCSB, rămasă fără Harlem Gnohere, Bogdan Planic sau Marko Momcilovic în ultimele luni, s-a bazat doar pe jucători români în primul meci oficial din Liga 1, 3-0 cu Astra.

Lotul 100% autohton va fi prezent și în al doilea joc al celor de la FCSB, cu Shirak, din turul întâi preliminar al Europa League, programat joi, de la 21:30, Aristidis Soiledis, singurul străin din echipă, fiind accidentat.

FCSB, favorită clară cu armenii de la Shirak

Echipele românești au obținut 4 calificări din 4 posibile împotriva echipelor din Armenia. Ultima înfruntare a fost chiar anul trecut, cu FCSB în rolul principal. Formația lui Gigi Becali a trecut de Alashkert, în preliminariile Europa League. FCSB s-a impus în deplasare, scor 3-0 și a cedat surprinzător acasă, scor 2-3.