FCSB și Dinamo au primit „verde” pe „Arcul de Triumf”. Prima reacţie a ministrului Eduard Novak

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat că Stadionul "Arcul de Triumf" le poate primi pe FCSB, Dinamo și echipele naționale. Arena inaugurată în 2021 nu a găzduit până acum nici un meci de Liga 1.

12 iul. 2022, 14:15
FCSB și Dinamo au primit „verde” pe „Arcul de Triumf”. Prima reacţie a ministrului Eduard Novak
FCSB și Dinamo au primit "verde" pe "Arcul de Triumf"

FCSB și Dinamo au primit „verde” pe „Arcul de Triumf”. Aici s-au jucat în special meciuri de rugby, partide ale echipei naționale de fotbal feminin, dar și un meci al României U21, în martie, scor 2-1 cu Finlanda. Eduard Novak a anunțat că FCSB ar putea juca pe arena inaugurată în urmă cu un an. Acesta a vorbit și despre Dinamo, pe care o așteaptă de asemenea pe „Arcul de Triumf”. „Eu cred că da (n.r. – Dinamo poate juca acolo în noul sezon), adică de ce nu. Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți. Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a declarat Eduard Novak la Pro TV.

Mare scandal la MTS. Eduard Novak, acuzat că vrea să dea afară naționala de rugby de pe stadionul „Arcul de Triumf”. Alin Petrache (FRR): „Nu respectă actele normative!”

FCSB a fost nevoită să joace la Buzău ultimul meci al campionatului, cu CFR Cluj, 3-1, nefiind primită pe „Arcul de Triumf”. Arena Națională era ocupată în acel moment, fiind în pregătiri pentru evenimentul muzical „Saga Festival”. FCSB are interzis şi pe Stadionul „Steaua” din Ghencea, deşi s-a oferit să-l închirieze la un preţ mai mare decât cel practicat de Arena Naţională!

Motivul hilar pentru care CSA Steaua interzice accesul FCSB în Ghencea. Este noaptea minţii!

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby a anunțat proteste de mare amploare. Oficialul FRR susține că echipa națională de rugby va fi izgonită de pe stadionul legendar. „MTS ar trebui să ne deposedeze de un bun pe care-l avem din 1913, donat de către principele Carol și primarul Bucureștilor la acea vreme. După 109 ani de zile ne trezim scoși afară din casa noastră. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, strigător la cer! Nu putem trata cu atât de mult dezinteres singurul sport care merge la o Cupă Mondială. Doi ani de zile ne-am chinuit pentru această calificare, ne-am antrenat prin mall-uri, am jucat pe terenuri care nu au avut calitatea de care am avut nevoie, chiar am luat și amendă că nu am putut juca pe stadionul nostru, ‘Arcul de Triumf’, iar acum ne aflăm în imposiblitatea de a putea pregăti o Cupă Mondială așa cum trebuie. Putem doar să jucăm prin parcuri, locuri inadecvate. Arcul de Triumf este inima rugby-ului românesc. Este un dezastru ceea ce se poate întâmpla”, a declarat disperat Alin Petrache, pentru România TV.