Motivul hilar pentru care CSA Steaua interzice accesul FCSB în Ghencea. Este noaptea minţii!

FCSB a făcut cerere pentru a juca partida cu CFR Cluj, din ultima etapă din play-off-ul Ligii 1, pe stadionul din Ghencea, dar a fost refuzată de CSA Steaua.

14 mai 2022, 13:53
Motivul hilar pentru care CSA Steaua interzice accesul FCSB în Ghencea. Este noaptea minţii!
CSA Steaua refuză accesul FCSB în Ghencea

Motivul hilar pentru care CSA Steaua interzice accesul FCSB în Ghencea. Meciul care poate decide campioana se va juca la Buzău, după ce Arena Națională a fost închiriată organizatorilor Saga Festival, iar CSA Steaua a refuzat accesul celor de la FCSB pe noul stadion din Ghencea, construit cu 100 de milioane de euro din bani publici!

Motivul hilar pentru care CSA Steaua interzice accesul FCSB în Ghencea. Este noaptea minţii!

Gigi Becali a anunțat că FCSB a oferit să plătească 46.000 de euro, dublu decât costa închirirea Arenei Naţionale, pentru a putea juca pe Stadionul „Steaua”, dar Clubul Sportiv al Armatei a refuzat! Motivul este absolut halucinant: CSA Steaua susține că va juca în barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 (anșa tur e programată pe 22 mai, când s-ar juca și FCSB – CFR Cluj) deşi regulamentul FRF nu-i permite acest lucru!

FCSB e „adevărata Steaua”. Comandatul CSA a făcut dezvăluirea: „Gigi Becali nu a furat echipa”

„CSA Steaua termină play-off-ul pe locul 4, care duce la barajul de pe 22 și 29 mai. Totuși, potrivit regulamentului în vigoare,  CSA Steaua, club care aparține de MApN, nu are drept de promovare. În plus, programul meciurilor nu a fost stabilit, iar CSA Steaua, în cazul în care e acceptată la baraj, ar putea juca pe teren propriu pe 29 mai.

După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022″, este răspunsul CSA Steaua către FCSB, conform GSP.

S-a decis unde se va juca FCSB – CFR Cluj, meciul decisiv pentru titlu. Anunţ oficial făcut de Mihai Stoica

Pe lângă faptul că Legea Sportului în vigoare nu le dă dreptul să urce în Liga 1, o actualizare de regulament făcută în urma unei ședințe de Comitet Executiv al FRF din august 2020 le dă şi mai mult calculele peste cap celor de la CSA Steaua. Pe 18 august 2020, FRF a decis că „în toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga 2 ce îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”. Așadar, locul CSA Steaua la baraj ar trebui luat de echipa de pe locul 5 (Concordia Chiajna sau Unirea Slobozia), cu condiția ca aceasta să poată primi licența pentru Liga 1.