FCSB – DINAMO 3-3 Nebunie la primul derby al sezonului

FCSB are doar un punct după două etape şi se află în subsolul clasamentului.

RomaniaTV.net
29 iul. 2018, 07:55

 

FCSB și Dinamo au încehiat la egalitate, 3-3, într-unul dintre cele mai spectaculoase derby-uri ale ultimlor ani. Roș-albaștrii au condus de trei ori, dar Dinamo a revenit de fiecare dată. A fost Derby-ul cu cele mai multe goluri după 11 ani. Dinamo se impunea în Ghencea cu 4-2 în 2007. 

FCSB (STEAUA) – DINAMO 3-3  

Min. 88: FCSB  – DINAMO 3-3, e nebunie, Popescu aduce egalarea

Min. 66: FCSB  – DINAMO 3-2, Coman reuşeşte dubla.

Min. 62: FCSB  – DINAMO 2-2, GOOOL DINAMO, Dan Nistor aduce egalarea.

MIN: 55, FCSB – DINAMO 2-1, GOOOOOOOOL Florinel Coman direct din corner

PAUZĂ! FCSB şi MIN. 46FCSB – DINAMO 1-1 Dinamo sunt la egalitate, scor 1-1, după o repriză pe care roş-albaştrii au început-o mai bine, dar încheiată cu o uşoară dominare a „câinilor”. 

Min. 45: Mircea Axente a egalat pentru Dinamo în minutul 45+1, după ce a marcat din 13 metri, din întoarcere, după pasa lui Mahlangou.

Min. 14: FCSB (STEAUA) – DINAMO 1-0, GOOOOOOOL GNOHERE!

Min. 2: FCSB – DINAMO este întrerupt după doar câteva minute din cauza petardelor şi a fumigenelor aruncate din tribune.

Echipele de start în derby

FCSB (STEAUA): Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic – Ov. Popescu, L. Filip – Man, Fl. Tănase, Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică.

DINAMO: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Popovici – Hanca, Mahlangu, Nistor – Sorescu, Axente, Salomao. Antrenor: Florin Bratu.


Echipele probabile:

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planici, Momcilovici, Morais – Ov. Popescu, Qaka – Man, Moruțan, Fl. Tănase – Gnohere 
Rezerve: A. Vlad, Bălașa, Nedelcu, Fl. Coman, L. Filip, Jakolis, Teixeira 
Antrenor: Nicolae Dică

Dinamo: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, Sg. Popovici – Hanca, Mahlangu, Nistor – Sorescu, Axente, Salomao 
Rezerve: Muțiu, Târcoveanu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu, D. Popa, Gomelt, Moldoveanu 
Antrenor: Florin Bratu

UPDATE: Marele meci de pe Arena Națională, la care organizatorii așteaptă aproximativ 30.000 de spectatori, este așteptat cu sufletul la gură și de MM Stoica, directorul sportiv al roș-albaștrilor. Oficialul vicecampioanei a prefațat Derby de România printr-o fotografie sugestivă pe care a publicat-o pe contul său de Instagram. În imagine apar doi cățeluși și mesajul ”În așteptarea derby-ului!”. A doua fotografie prezintă noul kit al echipei, care va fi inaugurat la acest meci, chiar dacă este vorba despre un echipament ce va fi folosit în deplasare.

FCSB (STEAUA) – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT, TELEKOMSPORT LOOK TV. Episodul cu numărul 173 din Eternul Derby al României are loc duminică, iar formaţia lui Nicolae Dică porneşte conform caselor de pariuri cu şanse mai mari la victorie.

Din păcate, niciuna dintre cele două mari rivale nu traversează un moment bun înaintea meciului derby de pe Arena Naţională. Dinamo vine după un sezon în care a ratat prezenţa în Play-Off şi după o campanie de transferuri modestă, fără achiziţii spectaculoase. De partea cealălaltă, FCSB încă se recuperează după titlul ratat în sezonul 2017-2018 şi a pierdut deja prima partidă a sezonului, 0-1 în runda inaugurală, în faţa Astrei.

FCSB (STEAUA) – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT, TELEKOMSPORT LOOK TV. Neînvinşi în sezonul trecut în faţa lui Dinamo, Nicolae Dică şi jucătorii de la FCSB au găsit cheia succesului şi pentru derby-ul de azi. După eşecul din prima etapă, cu Astra Giurgiu (0-1), roş-albaştrii şi-au reparat moralul în Europa League, contra slovenilor de la Rudar Velenje, pe care i-au învins cu 2-0.

„O să am un discurs înainte de meci, cu siguranță, motivațional, dar cred că ei, în afară de ce le spun eu, trebuie să fie motivați, pentru că, am spus mai înainte, este un joc foarte important pentru noi și pentru suporterii Stelei. Asta trebuie să fie o motivație în plus pentru ei”, a spus Dică.

„Va fi un meci foarte intens, un meci în care ambele echipe vor dori să dea maximum. Aștept cu mare interes această zi, pentru că de când am venit la Dinamo aveam în plan și astfel de meciuri. Practic, pentru astea trăiam și ca jucător, acum vreau să o fac și ca antrenor”, a precizat antrenorul alb-roșiilor, Florin Bratu, câștigător în prima etapă, 2-1 cu FC Voluntari.

La derby-ul de pe Arena Naţională, Dică nu va conta pe Mihai Pintilii. Mijlocaşul îşi va ispăşi ultima etapă de suspendare, după eliminarea de la Craiova, din finalul sezonului trecut.

FCSB – Dinamo LIVE VIDEO. Bratu, marele atu al „câinilor”

Omul-derby, Ionel Dănciulescu, crede că Bratu e cea mai importantă armă a lui Dinamo în meciul cu FCSB.

Tânărul tehnician nu are emoţii înainte primei întâlniri cu FCSB ca antrenor. Îl are în spate și pe Ionel Dănciulescu, protagonist pentru ambele echipe în cel mai important meci din Liga 1. 

Acum director general în Ștefan cel Mare, Danciu e convins că Bratu se va descurca și de pe margine.

„Ce mi-aș dori de la cei 14 jucători care vor fi acolo… Să ia chipul și asemănarea lui Florin”, a spus oficialul dinamovist.

„Am alte arme ca antrenor și mâine (azi – n.r.) sper ca pe parcursul meciului să fiu inspirat în tot ceea ce fac”, a completat tehnicianul „câinilor”.

Bratu va miza mai mult pe tineri în derby, însă e convins că puștii crescuți la Dinamo se vor ridica la nivelul rivalilor mult mai experimentați de la FCSB. Incredientul secret? „Dorința”, este convins antrenorul de 38 de ani.

FCSB – Dinamo LIVE VIDEO. Primul duel dintre Nicolae Dică și Florin Bratu în postura de antrenori

Adversari pe teren în trecut, Dică şi Bratu stau acum pe margine. Cei doi se înfruntă în premieră ca antrenori și ambii au amintiri frumoase de pe vremea când evoluau în derby-uri.

Ca jucător, Dică a marcat de două ori în opt meciuri de Liga 1 în poarta rivalilor. Unul dintre ele a fost decisiv – Steaua a câştigat cu 1-0 în Ghencea, cu Walter Zenga pe bancă. Antrenorul vicecampioanei a marcat şi la ultimul derby jucat în tricoul roş-albastru, victoria cu Dinamo din finala Cupei, în 2011.

În schimb, Bratu a punctat doar o dată în patru derby-uri jucate în campionat. A făcut-o, însă, în victoria cu 2-1, care a detronat-o pe Steaua în penultima etapă a sezonului 2007-2008. Atunci, CFR Cluj a devenit în premieră campioană

FCSB (STEAUA) – DINAMO LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT, TELEKOMSPORT LOOK TV: Informaţii utile pentru spectatori

Fanii roș-albilor susțin că vor veni în număr mare la marele meci de pe ”Arena Națională” și că vor face iar o coregrafie de zile mari. Este vorba despre 8500 de susținători ai ”câinilor”, care promit o nouă coregrafie de colecție.

Traficul rutier în zona Stadionului „Naţional Arena” ar putea fi restricţionat duminică, în contextul desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele FCSB şi Dinamo Bucureşti.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, întrucât zona va fi foarte aglomerată, din cauza volumului mare de participanţi, în special str. Maior Coravu, str. Pierre de Coubertin, bd. Basarabia, str. Toni Bulandra, Şos. Iancului, Şos. Pantelimon, precum şi Şos. Mihai Bravu, tronsonul dintre Piaţa Iancului şi Piaţa Muncii, li se solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea pe acele tronsoane, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

”În funcţie de afluenţa publicului şi dacă situaţia o va impune, Brigada Rutieră poate restricţiona traficul rutier, cu excepţia RATB, progresiv, pe arterele menţionate”, precizează Brigada Rutieră.

De asemenea, poliţiştii rutieri recomandă suporterilor, care se deplasează la stadion, utilizarea mijloacelor de transport în comun.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de şoferi.

Meciul de fotbal dintre echipele FCSB şi FC Dinamo 1948 Bucureşti se desfăşoară duminică, începând cu ora 21,00, pe Stadionul „Naţional Arena”.